i5 6600 Sisteme Grafik Kartı Önerisi

makfix

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba;

Geçtiğimiz aylarda bir sistem topladım ancak grafik kartı için beklemem konusunda ısrarcı olan arkadaşlar sebebiyle 10xx'leri bekledim. Sistemime 1060 veya 1070 serisinin mi uygun olacağına karar veremedim açıkçası.

Sistem ;

MSI H170 Motherboard
i5 6600 intel processor
hyperx 2300MHz 16GB RAM
Samsung 750 Evo SSD

Ayrıca 1060 modelinde bir grafik kartı alsam 3GB-6GB farkını izzah edebilecek bir babayiğit varsa çok memnun olurum, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gtx 1060'ın 3GB'lık modeli biraz kırpılmış hali. Ve bazı oyunlarda 3gb üstü vram kullanımı olabiliyor. O yüzden alıcaksanız 6gb modeli alın. Ancak arkadaş söylemiş RX480 kesinlikle.

GTX 1070 in sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum hocam. Alabilirsiniz. Bütçeniz yetmiyorsa GTX 1060 da işinizi görecektir. Ama 3GB modelini tavsiye etmiyorum. O paraya RX 480 alın daha iyi.

Gtx 1070 gerçekten üst düzey bir kart ve kartın performansından faydalanabilmek için ya 2k ya da 144 hz monitörünüz olması lazım. Eğer monitörünüz uygunsa ve fiyat olarak sıkıntınız yoksa alabilirsiniz. Ama parça seçiminize bakılırsa fiyatta yüksek rakamlara çıkmayı planlamıyorsunuz. Benim önerim Evga Gtx1060 superclocked almanızdır. Küçük bir kart lakin diğer modellerden performans olarak pek bir farkı yok. Eğer kasanında içinde yeterli fan varsa sıcaklık sıkıntısı da çıkarmaz. Ekranınız Freesync teknolojisini barındırıyosa rx 480 modelinide kullanabilirsin.

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.

Monitörüm Freesync teknoloji içermediğinden gtx 1060'ta karar kıldım. Zaten bazı arkadaşlar fiyat aralığım hakkında tahminlerde bulunmuşlar ve haklılar.
İki model arasında kaldım, MSI gtx 1060 6GB ve Gigabyte extreme 6 GB .
Bu iki model hakkında da görüşlerinizi sunarsanız çok memnun olurum.

NOT: Arkadaşlar tam '24 SAAT' ban yemişim. :)D) sebebi ise kelime ile virgül arasında bir 'space' boşluk olmasıymış. Şimdi bazı arkadaşlar bu yorumun altına forum kurallarının linkini paylaşabilir :).
Forumda bahsi geçen ve kullanılan teknolojilerin tahmini %99'u yabancı menşeili olduğunu düşünürsek adminlerin Türkçe imla kurallarına bu denli uyması ; ya bu uyguladıkları banlardan pirim alıyorlar ya da yapılan yorumlara sinir oluyorlar :). Bir zaman önce yapmış olduğum başka bir yorumda da 'FPS' kısaltması 5-6 defa geçmişti ve ben bir tanesini küçük harfle yazmışım. Bundan dolayı 2 gün ban yemiştim :).

NOT - 2 : Sayın site sahipleri (görevli adminler değil) ; buna bir çözüm bulun yapılan yanlışlar dolayısıyla ban yemek nedir arkadaş. Ben bu konuyu yardım alabilmek için açtım. 24 saat sonra milletin konu ile alakası bile kalmıyor ve çoğu kişi unutabiliyor, sebebi ise bununla ilgili birçok benzer soruların olması .

Bir önceki paragrafta bilerek kelime ile nokta arasında boşluk bıraktım. Bakalım ne olucak . . Saygılar sayın forum sakinleri ..

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı