i5 6600 ve GTX 1070 sistem toplama

Emirhan Benli

Hectopat
Yer
Ondokuzmayıs,Samsun
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, 4000 TL civarı monitör ve SSD hariç bana sistem tavsiyesinde bulunursanız sevinirim. Ben şöyle bir sistem topladım, yaptığım bir yanlış veya hatalı bir seçimim varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Ekran kartı EVGA GTX 1070 FTW modelini düşünüyorum fakat sistem topladığım yerde göremediğim icin yerine fiyat belirlemek amaçlı Asus'un ekran kartını koydum. Ayrıca sistem sadece oyun amaçlı toplanacaktır.

Screenshot_20160923-045203.png

RAM'leri dual chanel yaparsan daha iyi bir performans alırsın. İşlemci soğutucu stok kullanacaksınız galiba soğutucu da göremedim.

Soğutucuyu unutmuşum önerebileceğiniz bir parça varsa memnun olurum. Ramleri de dual channel yapacağım dediğiniz gibi. Ayrıca sistemde OC yapmayı düşünmediğimden K ibareli işlemci seçmedim. Son bir sorum olacak, i5 6600 gtx1070 ile herhangi bir darboğaz sorunu çıkartır mı öğrenmek istiyorum.

Sisteme baktığımda anakart biraz düşük gibi en azından böyle bir sistem için. H170 olsa fena olmazdı. Gene de alırsan sorun olacağını zannetmiyorum. RAM'leri Skylake serisi işlemcilerde dual-channel kullanmak daha mantıklı; ancak bu zamanda sistem alınmamalı. Zen ve Kabylake'i bekleyin. Az kaldı. Ekran kartı iyi. Son olarak PSU ve kasayı ayrı alin derim. KCAS 600W 80+ Bronze ile DARK N10 alabilirsin.

İşlemcin 65W harcıyor 150-160 W civarında da ekran kartın harcıyor. 600W bir psu yeterli olacaktır. Beklemek bence de mantıklı olur, çünkü rekabet=ucuzluk en kötü ihtimal aynı fiyata daha yüksek performanslısını alırsın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı