i5 6600 ve GTX 1070 sistem toplama

2017 ocak-şubat aralığını beklersen daha iyi olur. Eğer toplayacağım lazım diyorsan RAM slotlarını akıllıca kullanmanı tavsiye ediyorum. 2x8 alıp harcama slotlarını. Eninde sonunda 64gbye kadar çıkar o ramler uzun soluklu bir sistem olacağını varsayıyorum tabi ki. 3-4 sene yetsin şeklinde düşünürsen 2x8 en iyi tercih olacaktır

Zaten bir üst seviyesi çıkmasına az zaman kaldı artık kampanya yaparlar ha unutmadan kredi kartı ile alacaksanız şimdi alın son düzenleme geçerse elektronik alışverişi 6 taksite düşecek.

Uzun soluklu bir sistem düşünüyorum yeri geldiğinde yeni baştan toplamak yerine parçaları tek tek upgrade etmek gibi. Ram'i tek slot 16 gb koymamın sebebi sistemi topladıktan sonraki zaman diliminde para biriktirip bir 16 gb ram daha almak içindi.

Taksit konusunda bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Peki yeni mimarili işlemcileri beklesem çok fazla bir fiyat farkı oluşurmu sistemde ve 600W psu bu sistem için yeterli olur mu ?
600W bile SLI yapılmazsa fazla. 500W kullanılabilir; ancak ne olur ne olmaz. İşlemcileri bekleyin Zen'in 6900K ile yarışan bir işlemcisi var. İnşallah ulaşılabilirliği iyi olursa onu alabilirsin. Ya da 7700K. SLI yaparsan ise PSU'yu 750W yapmanı öneririm. PSU ve kasayı ayrı almayı unutma derim.

Yahu entusiast seviyesindeki uçuk işlemcileri gene boşver normal i5 seviyesi işlemcilerde rekabet olsun yine yeter. Rekabet olmadığı için Intel kafaya göre fiyat koyuyor 6400 ile 6500 arasında sadece saat hızı farkı var ama onun için adam araya 50 $ koyuyor. 6500 ile 6600 arasında yine saat hızı farkı var adam onda da 50 $ koyuyor. Kısacası 100$ ederi olan mal oluyor sana 250$. Mimari farklılık yok hatta haswel işlemciler tek çekirdek performansı olarak skylake işlemciden daha güçlü. Normal bir oyuncu için i5 ve halefi olan işlemciler gayet yeterli İNŞALLAH ZEN vadettiği performansı verir. AMD'nin söylediğine göre en alt seviye işlemcisinde 4 gerçek çekirdek 4 izlek olacakmış ve Intel'in i3'üne karşı konulacakmış, i5'e karşılık olarak 4 gerçek çekirdek 8 izlek işlemci konulacakmış vs. vede benim en çok ilgilendiğim nokta ise Intel'den performans olarak üstün fiyat olarak daha ucuz olacakmış. Eğer bu vaadini yerine getirirse AMD Intel'in fiyat kırması ve buna karşılık olarak AMD'nin de fiyat kırması gerekir.

Sli yapmayı düşünmüyorum açıkçası. Bu haliyle 600w fazlasıyla yetiyorsa daha üstüne bakmaya gerek yok o zaman. Yeni mimariler hakkında bilgilendirmen çok iyi oldu fiyatlarını görmeden sistem toplamiyim en iyisi daha sağlıklı olur.

1070 hususunda çok bilgi sahibi değilim, belki de siz bakmışsınızdır ama Evga'nın superclocked modellerine bakmakta fayda var derim. Tabi asus la aralarında çok yüksek fiyat farkı yoksa.
Konunun ilk mesajında da belirtmiştim Evga'nın FTW modelini düşünüyorum sistemi topladığım sitede bulamadığımdan fiyat görmek amaçlı Asus'un modelini ekledim.

Sli yapmayı düşünmüyorum açıkçası. Bu haliyle 600w fazlasıyla yetiyorsa daha üstüne bakmaya gerek yok o zaman. Yeni mimariler hakkında bilgilendirmen çok iyi oldu fiyatlarını görmeden sistem toplamiyim en iyisi daha sağlıklı olur.

Sistem topladınız mı? ben de bu bileşenler gibi düşünüyorum.

Sistem topladınız mı? ben de bu bileşenler gibi düşünüyorum.
Kusura bakmayın foruma girmediğim için mesajınızı görmedim. Bu sistemde bazı parçaları değiştirerek sistemi topladım.
Anakart Msi Z170A Tomahawk
Ekran Kartı Zotac Gtx1070 Amp Extreme
İşlemci i5 6600K
Diğer parçalar resimdeki gibi. Sistemin ekran kartı,işlemci soğutucusu ve psu amazondan alındı suan kurulu ve kullaniyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı