i5 6600 ve GTX 1070 TI Darboğaz

Eyvallah, işlemci soğutucusuna falan gerek olmaz değil mi? Vatan bilgisayar yolu gözüktü yıllar sonra :)
Hız aşırtma yapmayacaksan gerek yok. Kutudan çıkan wraith soğutucu oldukça başarılı.

Son düzenleyen: Moderatör:
@MTT bence bu yorumu dikkate al. İnternette gördüğünüz taraflı sitelere de çok inanama.
AMD R5 2600 kullanıyordum. Tavsiye üzerine satın aldım. GTX 1070 ekran kartımla 1080P'de FPS değerleri beni memnun etmedi. i5 8400 geçtim. GTX 1070 ile inanın hem FPS hem de ısı değeri olarak daha iyi buldum. Oyunlarda 1080P çözünürlükte 144 Hz monitör hakkından rahat geldi. AMD R5 2600 ile 144 Hz hakkını alamamıştır. AMD Ryzen Intel işlemciye rakip rekabet oluşturması için seviyorum. İntel'e kalsak hayla 4 çekirdek işlemci kullanacağız.

AMD sayesinde intel bir takım değişiklikler yaptı. Fiyat olarak uygun olması tercih sebebidir. Ama ben Ryzen yeni serisini beklenmesini tavsiye ederim. Şu anki modellere göre oyun konusunda özelikle 1080P 144 Hz monitörde Intel işlemciler tek çekirdek performansından ve oyunlara optimize olarak daha iyi olmasından oyun konusunda daha başarılıdır.

Ryzen 2600x ve MSI X470 GAMING PRO DDR4 aldım. i5 ve kendi anakartım satılınca takıcam, şimdilik dışarıda bekletiyoruz :) Şöyle de bir şey yaşadım. Assasins Creed Origins'te i5-6600 ve H100m takılıyken dynamic resolutionda kartın ısısı 80 derecelere çıktı. İzlediğim tüm videolarda kartı 65 derecenin üzerine çıkaramadıklarından bahsediyorlardı. Bir anormallik mi var yoksa sitemimin uyumsuzluğunun yaptığı bir şey mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
@MTT bence bu yorumu dikkate al. İnternette gördüğünüz taraflı sitelere de çok inanama.

Yunus kardeşim neyden bahsediyorsun.
Ryzen R5 2600 kullanıyorum ve GTX 1070 / 1080 taktım 1080p de oynadım hiç bir problemle karşılaşmadım. Ben elimde olmayan mal hakkında konuşmuyorum elimde varki ona göre konuşuyorum. Sanada tavsiye ederim.

ryzen 2600x ve MSI X470 GAMING PRO DDR4 aldım. i5 ve kendi anakartım satılınca takıcam, şimdilik dışarıda bekletiyoruz :) Şöyle de bir şey yaşadım. Assasins creed originste i56600 ve h100m takılıyken dynamic resolutionda kartın ısısı 80 derecelere çıktı. İzlediğim tüm videolarda kartı 65 derecenin üzerine çıkaramadıklarından bahsediyorlardı. Bir anormallik mi var yoksa sitemimin uyumsuzluğunun yaptığı bir şey mi?

Ekran kartın aşırı ısınıyorsa, kasa içi havalandırman iyi değildir, lakin bende 2-3 saat oynadıktan sonra 80 dereceyi buluyorum.

Ekran kartın aşırı ısınıyorsa, kasa içi havalandırman iyi değildir, lakin bende 2-3 saat oynadıktan sonra 80 dereceyi buluyorum.

Aynen ısınmanın sebebi kasa, kasa arayışındayım phanteks 350x diyorlar deneyebilirim açıkçası. Sadece ek soğutucuya ihtiyaç duymak istemiyorum. Kasadaki soğutucular yeterse süper olur

Ben yazacaktım,@Silinen üye isimli arkadaş zaten yazmış.

i5 8400 çok güçlü bir işlemci.Bende senin durumuna benzer sorun yaşar gibi oldum ve i7 7700 düşünmüştüm.Fakat önerileri görünce i5 8400'ün i7 7700k ile kıyaslandığını ve ortalama eşit güçte olduğunu gördüm.

+ Şu an i5 8600 8400 fiyatına satılıyordu cumaya özel bak derim.

Ryzen sistemlerde Ram frekansı önemlidir. 2133 Mhz Ram sıkıntı olabilir. İ7 7700 veya anakartı değiştirerek İ5 8400 almanız daha iyi olacaktır.

Ryzen’i aldım. Bi ekran kartı upgrade ettik kasa dahil tüm sistem değişmek üzere :) bir ramim kalmıştı elimde o da mı yetersiz gelir ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı