i5 6600'den AMD sisteme geçme

bywhitex

Hectopat
Arkadaşlar elimdeki sistem bunlar amacım Intel yerine aynı fiyata AMD sistemi almak istiyorum. Anakart işlemci darboğaz testinde işlemci yetersizliği görünüyor. Tavsiye verirseniz sevinirim.

i5-6600.
MSI Z170M Mortar.
16 GB HyperX 2400 RAM.
GTX 1050OC.
500 veya 650 80 Plus Power.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe verirseniz tavsiyede bulunabiliriz. Darboğaz sanırım açık dünya oyunlarında ve bu oyunların online versiyonlarında oluyor.
AMD'ye geçecekseniz RAM, işlemci ve anakartı güncellemek daha uygun olacaktır.

O oyunlarda yine sorun olmaz, GTX 1050, i5 6600 için çerez bir kart olmakla beraber GTX 1650S/1660 seviyesindeki kartlara kadar kadar günümüzün en ağır oyunlarında bile rahatlıkla besleme yapabilir, eğer daha yüksek performans elde edilmek isteniyorsa ekran kartı değişimi ekonomik açıdan daha mantıklı. Tabii kullanıcı yeni ve güncel bir sisteme geçiş yapmak istiyorsa orası ayrı.

Anladım. Buyrun GTX 1060 ile i5 6600 GTA 5 performansı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
ve bu sonuç eğer RAM single channel olarak çalışıyorsa sonucu çok daha etkileceyektir. Zaten GTA Online'da ekran kartından çok işlemcinin yetersizliğini görüyoruz. Bir de arkada Discord, Chrome açık olursa vay haline.

@bywhitex Konuya sapmadan size dönecek olursam tavsiyem daha güncel bir sistem toplamak olacaktır. Çünkü dediğim gibi AMD'ye geçiyorsanız RAM'in Dual Channel olması ve en azından 3000-3200 MHZ hızda olması sisteme çok etki edecektir. Diğer oyunlarda da performansın artmasını isteyeceksiniz ama iş işlemciyle, Ram ile kalmayacak bu sefer sıra ekran kartına gelecek.
Tabi geçici gözüm isterseniz de oyunlardaki NPC yoğunluğu, uzaklık ayarlarını düşürebilirsiniz.

Kusura bakmayın moderatör'ler time atmış bütçem şu an 1000 TL, anakart işlemciyi satarsam diye düşündüm değiştirme Sebebim'de Adobe AE kullandığım için Render'da biraz sıkıntı yaşıyorum. Oyunda oynuyorum Escape from tarkov işlemci yiyen oyun olarak düşünün

Anladım. Buyrun GTX 1060 ile i5 6600 GTA 5 performansı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
ve bu sonuç eğer RAM single channel olarak çalışıyorsa sonucu çok daha etkileceyektir. Zaten GTA Online'da ekran kartından çok işlemcinin yetersizliğini görüyoruz. Bir de arkada Discord, Chrome açık olursa vay haline.

@bywhitex Konuya sapmadan size dönecek olursam tavsiyem daha güncel bir sistem toplamak olacaktır. Çünkü dediğim gibi AMD'ye geçiyorsanız RAM'in Dual Channel olması ve en azından 3000-3200 MHZ hızda olması sisteme çok etki edecektir. Diğer oyunlarda da performansın artmasını isteyeceksiniz ama iş işlemciyle, Ram ile kalmayacak bu sefer sıra ekran kartına gelecek.
Tabi geçici gözüm isterseniz de oyunlardaki NPC yoğunluğu, uzaklık ayarlarını düşürebilirsiniz.

Neyin ne olduğunu sizin gibi yanlış algı yaratan birisinden öğrenecek halim yok, al buyur, GTA 5'ten kat kat daha yüksek sistem gereksinimine ihtiyaç duyan BF V Online gibi bir oyundan kendi sistemimden birkaç tane SS: (arkada 3 tane Opera sekmesi de açık).

BF V i5 7500 + GTX 1060 6 GB Ultra_3.jpg
BF V i5 7500 + GTX 1060 6 GB Ultra_2.jpg
BF V i5 7500 + GTX 1060 6 GB Ultra_1.jpg
BF V i5 7500 + GTX 1060 6 GB Ultra.jpg

Al bu da bazı AMD işlemcilerin gece saatlerinde çuvalladığı GTA V (1080p Ultra MSAA ve Advanced ayarlar kapalı):

Adsız3.png
Adsız4.png
Adsız1.png
Adsız2.png

Ne oldu bilmiş arkadaşım? Atıp tutmaya benzemezmiş demek ki bu işler. i5 6600’ün performans dengi olan i5 7500 + 1060 6 GB ikilisiyle BF V Online, GTA V gibi ağır işlemci odaklı oyunlarda bile darboğazın d'sini görmüyorsam, görünen köy kılavuz istemez, kusura bakmayın sizi ve sizin gibi düşünenleri dikkate alamam, güçlü 4/4'ler hala iş yapıyor, bunu bilmiyorsanız, benim gibi gerçek kullanıcı deneyimlerini dikkate alın, eksik bilginizle çamur atmayı değil. Yetersiz olduğunu bilsem zaten, kendim bir dakika durmaz değiştiririm hemen bu işlemciyi. 2017 yılından bu yana kullanım amacım doğrultusunda beni bir gram üzmedi.

Bu arada benim önerimde herhangi bir yanlışlık yoktu, kullanıcı tam olarak neyi istediğini beyan etmeden önce, tam tersine @Caner Uncu ile en mantıklı tavsiyeyi vermiştik, siz de gitmişsiniz GTX 1050'ye oyunlarda işlemcinin yetersiz kaldığını söylemişsiniz, şaka gibi gerçekten, gidip böyle bir kart için R5 3600/R3 3300X/1600 AF gibi işlemciler almak oyun performansını yükseltmeyeceği gibi boştan yere yapılacak gereksiz masraftan başka bir şey olmaz. İşlemci G4560 olsa ben de biliyorum değiştir demesini, ama işlemci taş gibi hala. Yine de kullanıcı workstation bazlı işlemlerle ağırlıklı olarak ilgileniyorsa AMD tabanlı bir sisteme geçiş yapmasında fayda var, kendisinin bileceği iş neticede, bana kalırsa sadece oyun için yüksek performans adına şu an ekran kartı upgrade’i yapmak ekonomik açıdan çok daha mantıklı.

Son düzenleme:
Üslubunuzdan dolayı sizinle pek tartışmaya girmeyeceğim. Çok bilmişlik taslamıyorum estağfirullah çünkü biliyorum. Kendi kullandığım sistem i5 6500 - 1060 ve işlemcinin özellikle GTA Online'da sınırda kaldığını çoğu zaman da yetmediğini biliyorum. Bu yüzden işlemcinin oyunlarda yetersiz kaldığını söyledim. Hala da söylüyorum. Zaten attığınız GTA Online değil sanırım ve boş yollarda %88-%90 CPU kullanımı görüyorum. Patlama ve kalabalık ortamda o sistemde takılmalar görebilirim.
Hiçbir şekilde, hiçbir zaman yanlış algı oluşturmadım, atıp tutmadım. Kendi deneyimlerim ve kendi gördüklerimle buraya cevap yazıyorum. Ben tartışmayı seven bir insanım. Ama karşımdakinin de insana benzer bir şekilde karşıma çıkmasını isterim.
Neyse konu sahibi arkadaş zaten renderda yetmiyor demiş. Ben tavsiyemi söyledim. Konuyu da takipten çıkıyorum işgal etmeye gerek yok burayı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı