i5 6600K için ekran kartı önerisi

Kartı gördüğümde az çok anlarım kullanılıp kullanılmadığını sıfır denen kartta toz tanesi olmamalı kanımca :)

Evet bunu günlerdir yapıyorum. GTX1080 üzerindeki kartlar ile pek düzgün test yapıldığına rastlamadım.

Evet neredeyse baktığım ilanların yarısından çoğu macun değiştirmek için açtım veya tozunu alıp kapattım açıklamalarıyla dolu.

1660'a yönelecek gibiyim. Ancak bu markalardan ziyade Asus bulmaya çalışacağım.

Kısa vadede işimi görecek bileşenleri uygun fiyata bulursam zamanı geldiğinde DDR5 sisteme mecburen geçme durumunda kalacağız zaten :) 12'de olsa yine KF serisi bir işlemci almaya çalışırım almışken.
Asus bulmanıza gerek yok hocam. Galax iyi bir markadır. Asus modellerine 2060 parası isterler. Gerek yok.
 
Hocam 2. elde kartın pek markasına değil fiyatına bakıyorlar. Kötü bir model değil attığım kart.
2 tür cahil vardır hocam :) biri benim gibi marka cahili, biri ise ucuz yollu olsun aynı hesap cahili :) Hakaret olarak algılanmasın bilgisizlik olarak lanse ediyorum. Asus dedin mi bilmeyenimiz yok lakin bilgisayarla içli dışlı olmama rağmen attığınız markaları hiç kullanmadım kullanan görmedim kendi çevremde sözüm meclisten dışarı tabi ki. Dediğim gibi son çare olarak bu önerilerinizi kesin değerlendiricem.
 
2 tür cahil vardır hocam :) biri benim gibi marka cahili, biri ise ucuz yollu olsun aynı hesap cahili :) hakaret olarak algılanmasın bilgisizlik olarak lanse ediyorum. ASUS dedin mi bilmeyenimiz yok lakin bilgisayarla içli dışlı olmama rağmen attığınız markaları hiç kullanmadım kullanan görmedim kendi çevremde sözüm meclisten dışarı tabii ki. Dediğim gibi son çare olarak bu önerilerinizi kesin değerlendireceğim.

Hocam ASUS'a gerek yok. Markaları internete yazarak araştırabilirsiniz. ASUS gibi markaların fiyatları yüzünden BIOSTAR gibi köklü ve eski markaları alırken insan bir şey olur mu diye düşünür oldu artık.
 
Asus bulmanıza gerek yok hocam. Galax iyi bir markadır. Asus modellerine 2060 parası isterler. Gerek yok.
Zaten burada sizlere danışma sebebim bu. Ben şu zamana kadar sadece Asus markası ile arama yaparken artık arada sizlerin verdiği markaları da arama listeme ekleyeceğim. Marka konusu benim takıntımdı o mühim değil. Önemli olan sizlerin önerdiği grafik işlemciler.
 
Aktif olarak Aorus RX580 8Gb mining ve bakımı yapılı, RTX 3080 Palit miningli içi açılmamış kullanıyorum, özellikle 3080 67-69 derece, oda sıcaklığına göre max. yükte (1-10 saat) değerler alıyorum. 580 için zaten ısınan kart tam yükte veya oyunda 2k Ultra ayarlarda 70 dereceye çıkıyor hemen, zaten 73'ü geçmedi (1-10 saat) tam yük testinde.

Bunları diyorum çünkü aldığım satıcı öncelikle dürüsttü, bilgisayar ve ekran kartlarından anlıyordu ve ilk sahibiydi. Kartlara yazılım atılmadığından ve (580 için) bakımı güzel yapıldığından dolayı kartlar aşırı zorlanmamış, fanları iyi, baskı devre kartı ısıdan etkilenmemiş.

Diyeceğim şu: mining olmasın eyvallah ama kartın içi özellikle açılmadıysa bir artı, yazılım ile kart daha fazlası için zorlanmadıysa iki artı, satıcı gerçekten dürüst ve malına düzgün baktıysa bir artı daha... Kozmetik o kadar önemli olduğunu düşünmüyorum. 5 üzerinden değerlendirip bulduklarımı fiyatına ve modeline göre sıraladım, hangisi daha ucuz ise o modeli aldım.

Zaten yukarıdaki gibi artı eksi eleme yaparsanız 500 ilandan 5 ilana düşüyor...

Kolay gelsin.
 
Merhaba arkadaşlar, kasamda;
-i5 6600K.
-ASUS Prime Z270-A
- G.Skill DDR4 2400MHz.
- 750 watt PSU mevcut.

Yaklaşık 2 haftadır araştırıyorum hem bütçeme uyması hem de mining kurbanı olmamak adına aynı fiyat aralığında ürünlere bakmaya çalışıyorum.
Bütçe 5 bin civarı 200 aşağı 100 yukarı oynamakta. Önce 1070'lere baktım ancak neredeyse 1080 ve 2060 fiyatlarıyla aynılar. Ben de almışken bir süre daha idare etsin diye 2070 veya 2070 Super gibi kartlara bakmaya başladım. Çoğunun Mining'den canı çıktığının farkındayım ve sıfır açılmamış kutu adı altında faturalı satış yapan bir yer fark ettim. 1080 Ti fiyatına 2070 Super veriliyor. 1080 Ti 5K vermek istemiyorum 2070 Super'i ise sistemim taşıyacak mı bilemiyorum. Neden karar veremediğimi az çok anlamışsınızdır.

Sizlerden ricam bu bileşenleri sistemime benzer sistemi olupta kullanan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim. Kartların teknik detaylarıyla ilgilenmiyorum yalnızca bütçemi aşmayacak ve beni bir süre daha (2 3 yıl) idare edecek bir seçenek arıyorum. İşlemci yükseltmek extra 3bin daha demek. Ve maksimum 7700k takabilirim. Uzun vadede tekrar masraf ettirecektir.
GTX 1650 Alabilirsin
 
Aktif olarak Aorus RX580 8 GB mining ve bakımı yapılı, RTX 3080 Palit miningli içi açılmamış kullanıyorum, özellikle 3080 67-69 derece, oda sıcaklığına göre Max. Yükte (1-10 saat) değerler alıyorum. 580 için zaten ısınan kart tam yükte veya oyunda 2K Ultra ayarlarda 70 dereceye çıkıyor hemen, zaten 73'ü geçmedi (1-10 saat) tam yük testinde.

Bunları diyorum çünkü aldığım satıcı öncelikle dürüsttü, bilgisayar ve ekran kartlarından anlıyordu ve ilk sahibiydi. Kartlara yazılım atılmadığından ve (580 için) bakımı güzel yapıldığından dolayı kartlar aşırı zorlanmamış, fanları iyi, baskı devre kartı ısıdan etkilenmemiş.

Diyeceğim şu: Mining olmasın eyvallah ama kartın içi özellikle açılmadıysa bir artı, yazılım ile kart daha fazlası için zorlanmadıysa iki artı, satıcı gerçekten dürüst ve malına düzgün baktıysa bir artı daha... Kozmetik o kadar önemli olduğunu düşünmüyorum. 5 üzerinden değerlendirip bulduklarımı fiyatına ve modeline göre sıraladım, hangisi daha ucuz ise o modeli aldım.

Zaten yukarıdaki gibi artı eksi eleme yaparsanız 500 ilandan 5 ilana düşüyor...

Kolay gelsin.

Arama yöntemim tam olarak sizin gibi bu şekildeydi.
Benim için önemli olan hangi grafik işlemciyi almalıyım sorusuydu. 1070 almak bana yeni bir kart aldığım etkisi yaratmayacaktı. 1080'e de 4 5 bin vermek bu kadar eski kart için değer mi sorusunu kafamda dolaştırdı. 1660 performansını bilmiyordum ve RTX serilerinde büyük sorun yaşar mıyım emin değildim. Sağ olsun cevap yazan arkadaşlar sayesinde biraz kafam rahatladı ve en alt ve üst seviyeleri eleyip orta sekmente karar kıldım. Uygun bir 2070 Super bulursam onu bulamazsam da sıfır bir tane 1660 Super almayı düşünüyorum.

Bu ilanlar da 3.500 lira yazılan 1080'e de gidip baktım, 4bin yazılan 1070'e de. Biri fatura gösterip fiyatı uçuruyor (1070 olan), diğeri ise bu fiyata böyle ürün al git tarzında konuşuyor. İlanda temiz vidası açılmamış sökülmemiş diyor fakat yanına gittiğinde nasıl oluyorsa fanlar sıfır garantide değişmiş oluyor :) bana mining yapıldı ama kartlar yorulmadı dese sorun yok ben zaten bunu göze alarak gitmişim. Satıcı yalan söylüyorsa en ufak sorundan en büyük soruna kadar ne olursa olsun, o kart ile ilgili destek vermeyeceği anlamını taşıyor. Ben de ürün satıyorum genelde ses sistemi veriyorum ve alan kişilere en ince ayrıntısına kadar tek tek anlatıyorum. Elektronik ürün 1 saatte de bozulabilir 10 sene sonra da.

Bu arada önemli bir not ekleyeyim; yukarıda birkaç resimde attığım ve almayı planladığım ürünleri satan firmanın dolandırıcı olduğunu öğrendim. Birçok kez isim değiştirerek ikinci el aldıkları ürünleri yuvarlak kesilmiş jelatinler ile açılmamış kutu diye raflarına diziyorlarmış. Zaten almak için mağazalarına gidecektim, gittiğimde bu durumu rahatlıkla anlardım.
 

Geri
Yukarı