i5 6600K işlemcide MHz sorunu

Lusobdoo

Kilopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Güvenlik Sistemleri Teknisyeni
1586963610073.png

Şöyle bir sorunum var, 2200 MHz yazıyor 22x100 ibaresi şeklinde işlemcide bir problem olma ihtimali nedir?
Normalde 39x100 yazması gerekiyor ve bilgisayarım takılmaya başladı.
Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
Ayrıca bu olay oyunda iken yükte iken değil boşta ayrıca yeni bir şey yüklemedim bilgisayara son zamanlarda.

Bir sıkıntı görünmüyor. Resimde 3.5 GHz görünüyor. 6600K normal frekansı, Turbo ile 3.9 GHz'ye çıkıyor. Yük altında olmadıkça çıkmayacaktır.

Şöyle bir durum var ama, masaüstünde ve sadece internet sekmesi açık iken dahi takılma yapıyor, ya da herhangi bir klasör arası gerçerken umarım anlatabildim.

Denetim masası>sistem ve güvenlik>güç seçenekleri>yüksek performans veya nihai performans olarak seç. Görev yöneticisi>performans>CPU>hız. Buradaki değeri kontrol et.

Cpu.png

cpu2.png

2 Resimde boşta aralıkları farklı CPU kullanım yüzdesi düşükken yüksek GHz, kullanım yüzdesi yüksek iken düşük GHz normal mi?
Üzerine oyun açtım ve %40 kullanıma çıktığında 1.1GHz'a adar düştü işlemci hızı.
Ve FPS şu kadar vakit geçmesinin ardından yerlerde 20 30,
Yardımcı olabilecek var mıdır?
Virüs yok.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı