i5 6600K Max 0.8Ghz Çalışması

• Konuyu başlatan MTN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 1.712
Makaleler
1
Daha fazla  
Bilgisayarın yeniden başlamasından sonra Asus'un AI Suite 3 programının çalışmamasıyla sorun başladı. Gece programdan güç tasarrufu moduna alarak işlemciyi 0.8Ghz hıza indirmiştim. Sabah bilgisayar yeniden başlayınca program çalışmamaya başladı. Yönetici olarak çalıştırdım, programı kaldırıp tekrar kurup çalıştırmaya çalıştım, BIOS resetledim fakat yine de işlemci 0.8Ghz'i geçmedi. Şimdi programı ne kadar kaldırıp kursam da çalışmıyor. Hiçbir şey yapamıyorum.
Anakart: Z170 Pro Gaming
İşlemci: I5 6600K

Son düzenleyen: Moderatör:
Her ikisi de işe yaramaz. AISuite EPU işlemciyi aktif hale getirip sistem gücünü kısıtlıyor. Atlatmanın tek yolu ise AISuite ile tekrardan erişim veya çipin zorla fabrika haline döndürülmesi.

Ve ayrıca, EPU aktifken işlemci frekansı sabitlenmez, harcayacabileceği maksimum güç tüketimi sabitlenir. Yani işlemci 10W tüketimin üstüne çıkamaz ama frekans olarak bu güç tüketiminin altında olduğu süre boyunca OC hızlarında bile çalışabilir.

AISuite açılırken herhangi bir hata veriyor mu?

Her ikisi de işe yaramaz. AISuite EPU işlemciyi aktif hale getirip sistem gücünü kısıtlıyor. Atlatmanın tek yolu ise AISuite ile tekrardan erişim veya çipin zorla fabrika haline döndürülmesi.

Ve ayrıca, EPU aktifken işlemci frekansı sabitlenmez, harcayacabileceği maksimum güç tüketimi sabitlenir. Yani işlemci 10W tüketimin üstüne çıkamaz ama frekans olarak bu güç tüketiminin altında olduğu süre boyunca OC hızlarında bile çalışabilir.

AISuite açılırken herhangi bir hata veriyor mu?

İki gündür banlıydım cevap veremedim kusura bakmayın.Aynen dediğiniz gibi hiçbir zorlamayla ayarları değiştiremiyorum düzenlemek için programın açılması gerekli. AISuite'i açmaya çalışınca ekranda hiçbir şey açılmıyor. Görev yöneticisinde 1-2 saniye gözüküyor ardından yok oluyor.

Bir ara AMD A10 7700K + A88XM-A kullanan iki makinemde de bu sorunla karşılaşmıştım. Çözüm olarak ise daha güncel bir AISuite sürümünün çıkmasını beklemiştim.

Eğer kurmayı denerim dersen bi' tur Z270, Z370'ler ile beraber gelen AiSuite sürümünü kur. Bakalım sonuç ne olacak?

Bir ara AMD A10 7700K + A88XM-A kullanan iki makinemde de bu sorunla karşılaşmıştım. Çözüm olarak ise daha güncel bir AISuite sürümünün çıkmasını beklemiştim.

Eğer kurmayı denerim dersen bi' tur Z270, Z370'ler ile beraber gelen AiSuite sürümünü kur. Bakalım sonuç ne olacak?
Z270 için olan versiyonu indirdim.Yine program açılmıyor :/.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı