Hocam tüm sorularıma hızır gibi yetişiyorsunuz teşekkür ederim.Yük altında 85 dereceye kadar bir sorun olmaz.
Sıvı soğutmanın dandiği 500 TL den başlıyor şu an öyle bir bütçem yok maalesef, kule tipiyle stok hız da max 70 falan benim için iyi olur herhalde teşekkür ederim.Overclock yapmayacaksan seni idare eder soğutucun. 85 deniliyor yanmaz, çatlamaz belki tamam ama, o dereceler de oyun oynarken 85 derecelere geleyim deme oyundan keyif alman riske girerAynı işlemciyi ben de kullanıyorum ama, Custom sıvı soğutma ile kullanıyorum. Şu an en yüksek sıcaklık Adana gibi bir yer de 58 derece, 4 saat aralıksız oyun oynanıyor. Bu şekil de yapamasan da 70 dereceleri geçmemeye çalış. FPS düşüşü yaşarsın sonra ne oluyor bu bilgisayara bozuk işlemci mi aldım falan deme
Hayırlı olsun güle güle kullan.
İki dakikada cimri yaptın bizi usta, sadece şu an bütçe yok ileride yapabilirim gerek olursa, ayrıca biraz kasama güveniyorum 5 adet 12 cm fan var ve yük altında 60 dereceyi geçmiyorsa o paraları harcamaya değer mi?O 500 TL'ye çok şeyler yapılır yapılmasına da, az biraz anlamak gerek tabii. Peltier ile soğutuyordum, işlemci yazın 50 dereceyi bile zar zor geçiyordu, 60 olması hayal. Yine dönebilirim o sisteme daha verimli çünkü. Onun tadını alınca bu 480 mmlik soğutucuya bile tersleniyorum2 dereceye düşürüyordum. Ortam sıcaklığı 30 derece olan bir durum da değil tabii yanlış anlaşılmasın. Benim yaptığım sistem, 2 PC var her ikisine de birisi dahili, diğeri harici olarak tasarladım. Son derece güzel bir sistem. Demem o ki 500 TL'ye görünüşe değil de performansa önem veririm dersen Custom bir sıvı soğutma hiç hayal değil. 500 değil 700, 800 gitsin, çok değil bu performansa. Dandiği 500'den başlıyor diyorsun haklısın ama, bu paraya el emeği efsane bir kasa dışı soğutucu yapılır. Görünüş derken, görünüşü de kötü olmayacak. Ama ne dersem diyeyim, benden o kadar para çıkmaz diyeceksin gibi
![]()
Ev çok sıcak olmuyor, ayrıca stok hızı bana yeter oc yapmama gerek yok, cuma günü gelecek işlemci test edeceğiz bakalım, umarım soğutucu yeterli olur.Hayır olur mu öyle şey, olmayabilir tabii. Affedersin cimrilik için değil uğraş var her şeyden önce. Turbo 3.9 GHz, ben de nedense 4.1 GHz'ye çıkıyor ve 60'lara geliyor bazen. 3.9 GHz de bile 60'ı geçmezse çok, çok iyi gerek yok tabii, yukarılara çıkayım dersen o soğutucu bu defa yetmeyebilir. Overclock işlemcisi biraz da o yönden baktım, dedim biraz yukarıları denersin ondan soğutma mevzusuna girdim. 80'i, 70'i görmez zaten normal ayarlar da, 3.5 GHz de, stok olmadığı müddetçe. Kur bakalım ne olacak değerler, yaşadığın yer çok sıcak değilse daha avantajlısın.
Hocam sistemi kurdum dün, işlemci boşta 35-45 arası geziyor yüklenmedim henüz ama yükte maximum 65-70 olur gibime geliyor iyi yani kule tipi yetecek bana.Hayır olur mu öyle şey, olmayabilir tabii. Affedersin cimrilik için değil uğraş var her şeyden önce. Turbo 3.9 GHz, ben de nedense 4.1 GHz'ye çıkıyor ve 60'lara geliyor bazen. 3.9 GHz de bile 60'ı geçmezse çok, çok iyi gerek yok tabii, yukarılara çıkayım dersen o soğutucu bu defa yetmeyebilir. Overclock işlemcisi biraz da o yönden baktım, dedim biraz yukarıları denersin ondan soğutma mevzusuna girdim. 80'i, 70'i görmez zaten normal ayarlar da, 3.5 GHz de, stok olmadığı müddetçe. Kur bakalım ne olacak değerler, yaşadığın yer çok sıcak değilse daha avantajlısın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.