i5 6600K sistem açılırken "bip" sesi çıkarıyor

Notixlerox

Hectopat
Merhaba ben 1 yıl önce bilgisayar almıştım HP Pro desk 400 G3 mt idi RAM'i çıkarıp yerine tam oturturamamıştım ve bilgisayar hata vermeye başlamıştı. 3 uzun 2 kısa bip sesi vermeye başladı bu sorunu PSU'yu değiştirerek çözmüştüm ancak değiştirmeme rağmen ara ara yine bu hatayı alıyordum, bazen de almıyordum. BIOS'u sıfırlayınca bu hata gidiyordu genelde. Dün bilgisayarda yine takılırken yanlışlıkla çalışır halde iken kablosunu cektim ve yine aynı hatayı vermeye başladı. Bu sefer BIOS'u sıfırlamam da işe yaramıyor gibi ayrıyeten BIOS pili de bitti sanırsam. Benim bu sorunu nasıl çözerim?
  • 1 tane RAM var 2 slot var.
  • Anakart HP 7957 ver 1.0
  • Ekran kartı yok.
  • i5 6600K işlemci var.
Ve BIOS güncellemesi var mı yok mu bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açılırken bip sesi çıkarılması normal bir durum her şey düzgün çalışıyor anlamına geliyor eğer uzun bir bip sesi çıkarıyorsa o zaman bir hata var demektir çünkü aynı durumu şu anda bende yaşıyorum her açılışta bip sesi çıkarıyordu normal bir durum olduğunu anladım tabii eğer uzun bir bip sesi ise bir parça da arıza olabilir. (kısa bip normal uzun bip arıza olabilir demek.) ama tam tersi olduğu durumlarda oluyor örneğin 1 kısa bip de hata var demek olabilir sizin bip sesinden kastınız tam olarak nasıl bilmiyorum.

Artı -2 Eksi
Bip sesi çıkarması normal post işlemi yapılıyor. Önemli olan bip sesinin nasıl çıktığı eğer tek bir bip sesi duyuyorsanız normaldir.

RAM'lerden kaynaklı hata olabilir.

3 uzun 2 kısa bip sesi vermeye başladı.

Böyle ses çıkarttığına emin misiniz?
Bios sürümünüz birde güncel mi ?
Eğer güncel değilse Tanılama kısmından indirip yükleyin o sırada elektrik kesilmesin BİOS güncellemeleri sıkıntılıdır.

Açılırken bip sesi çıkarılması normal bir durum her şey düzgün çalışıyor anlamına geliyor eğer uzun bir bip sesi çıkarıyorsa o zaman bir hata var demektir çünkü aynı durumu şu anda bende yaşıyorum her açılışta bip sesi çıkarıyordu normal bir durum olduğunu anladım tabii eğer uzun bir bip sesi ise bir parça da arıza olabilir. (kısa bip normal uzun bip arıza olabilir demek.) Ama tam tersi olduğu durumlarda oluyor örneğin 1 kısa bip de hata var demek olabilir sizin bip sesinden kastınız tam olarak nasıl bilmiyorum.

Bilgisayar açılırken 3 uzun (kırmızı ışık) 2 kısa (beyaz ışık) hatası veriyor ve açılmıyor.
Bip sesi çıkarması normal post işlemi yapılıyor. Önemli olan bip sesinin nasıl çıktığı eğer tek bir bip sesi duyuyorsanız normaldir.

Maalesef tek bip sesi yok.
RAM'lerden kaynaklı hata olabilir.

Böyle ses çıkarttığına emin misiniz?
BIOS sürümünüz bir de güncel mi?
Eğer güncel değilse tanılama kısmından indirip yükleyin o sırada elektrik kesilmesin BIOS güncellemeleri sıkıntılıdır.

Sanırsam RAM'den kaynaklı böyle bir ses çıkarttığına eminim BIOS sürümüm güncel değil diye biliyorum güncellemeye korkuyorum biraz bilgisayar açılmadığı için BIOS'a da giremiyorum.

Bilgisayar açılırken 3 uzun (kırmızı ışık) 2 kısa (beyaz ışık) hatası veriyor ve açılmıyor.

Sanırsam RAM'den kaynaklı böyle bir ses çıkarttığına eminim BIOS sürümüm güncel değil diye biliyorum güncellemeye korkuyorum biraz bilgisayar açılmadığı için BIOS'a da giremiyorum.
Bip seslerinin anlamları vardır 3 uzun 2 kısa bip sesinin ne anlama geldiğini araştırıp sorunu çözebilirsin.

O zaman RAM'lerini kontrol edebilirsin genelde bu tip hatalar RAM'lerden kaynaklanabiliyor. Ben bilgisayarın açıldığını düşünerek yazmıştım.

Bip seslerinin anlamları vardır 3 uzun 2 kısa bip sesinin ne anlama geldiğini araştırıp sorunu çözebilirsin.

Sorunu birçok kez araştırdım yabancı internet sitelerindende baktım ama bir türlü çözemediğim için buraya yazmakta bulmuştum son çareyi.
O zaman RAM'lerini kontrol edebilirsin genelde bu tip hatalar RAM'lerden kaynaklanabiliyor. Ben bilgisayarın açıldığını düşünerek yazmıştım.

Öyle gözüküyor bir türlü RAM'i görmüyor anakart galiba bu sorunu nasıl çözerim çok fazla bilgimde yok maalesef.

Sorunu birçok kez araştırdım yabancı internet sitelerindende baktım ama bir türlü çözemediğim için buraya yazmakta bulmuştum son çareyi.

Öyle gözüküyor bir türlü RAM'i görmüyor anakart galiba bu sorunu nasıl çözerim çok fazla bilgimde yok maalesef.
Technopatta açılan eski konularda ram ile alakalı olduğunu gördüm ram ve bios pilini çıkar tak yapmışlar ve çözmüşler.

BIOS'tan herhangi bir şekilde RAM frekans ayarlarını değiştirmedin değil mi? veya voltaj ayarlarını falan eğer değiştirmediysen RAM değiştirip denemen gerekiyor mecburen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı