İ5 6600k sürekli turbo frekansta çalışma sorunu

EICHMANN

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci sürekli olarak turbo frekansta çalışıyor. Normalde işlemcinin turbo frekansı 3.9 Ghz ancak bazen 4.8 Ghz'ye çıktığı da oluyor. Ama 4.3 Ghz'den aşağıya düşmüyor. Asus utilities programı ile en düşük seviye olan 3.6 Ghz'ye düşürüyorum ama bilgisayarı yeniden başlattığım da yine yükseliyor. Bu durum normal mi? Yani işlemciye bir zararı olur mu? Normal değilse bu durumu nasıl düzelteceğim?
Anakart : Asus z170P DDR4 3466 Ghz
İşlemci : İntel Skylake i5 6600k 3.5 Ghz turbo boost ile en fazla 3.9 ghz

Windows 10'u kurmuştum ama açıkçası arayüzünü pek beğenmedim. Tekrar 7'yi yükledim. Ama bununla ne alakası olabilir ki, açıklayabilir misiniz?

Yukarıda aslında açıkladım ama tekrar açıklayayım. İşletim sistemleri donanımlar ile uyumlu olması için sürekli güncelleme alır ve yonga üreticileri de sürücüler çıkarır. (Windows XP, Phenom T1100'ü desteklemez mesela. Sürekli hata alırsın bu işlemci ile XP'de)
Windows 7, artık sadece güvenlik güncellemeleri alıyor, donanım uyumluluk güncellemelerini almıyor. Doğal olarak "Görüntü birimi yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan başarı ile kurtuldu", "CPU frekansı boşta %100 çalışma sorunu", "SSD tam performans alamama sorunu" gibi sorunlar gün yüzüne çıktı. Ne kadar sürücülerinizi güncelleseniz de işletim sistemi engeline takılırsınız. Bu yüzden Windows 7'ye artık destek vermiyoruz. Windows 10'a geçin. 1 hafta kullanın, alışırsınız. Alışamazsanız kendinizi alışmaya zorlayın.

Açıklama için teşekkür ederim. Daha önce de sorun yaşadım Windows 7 ile ilgili, hatta burada yine konu açtım.
[Çözüldü] Intel i5 6600K GTX 750 Ti Sistem Donma, Kasma Sorunu

Windows 10'nu yükledikden sonra sorun çözülmüştü, ama ben yine Windows 7'yi yükledim ancak farklı bir versiyonunu. Bu yaptığım yanlış ama internetten indirdim güncelleştirme haricinde biraz oynanmış bir Windows 7 işletim sistemi idi. Donma ve kasma sorunu çözüldü ancak şimdi ise bu sorun çıktı. Neyse ben yine de Windows 10'u tekrar yükleyeyim sonucu buraya yazarım. Teşekkürler. Şunu da belirteyim Windows 10 korsan değil şüpheniz olmasın. Bende orijinal Windows 7 var laptop ile birlikte vermişlerdi onu yükleyip sonra Windows 10'a yükseltiyorum bu şekilde yapınca herhalde korsan olmuyor diye biliyorum. Alışmaya çalışacağım artık.

Bir çok mantıklı yorum okudum, fakat bir de şunu deneğin. İşlemciyi ağır yükte uzun süre çalıştırın, işlemcinin çok ısınmasını sağlayın ve o sırada frekansı kontrol edin. Eğer frekans halen düşmemiş ise Windows 10'a geçiş yapın. Frekans düşüyorsa, hiç bir problem yok diyebilirim.

3 adet oyunu aynı anda açtım (Farming simulator 2015, Euro truck simulator 2, Combat arms) yinede bir fark yok 4.2 ve 4.3 arasında değişiyor sürekli

Laptop da aldığın Windowsu masa üstü bilgisayarında kullanamazsın.
İşletim sisteminin masaüstü için ayrı, dizüstü için ayrı olduğunu ilk defa duyuyorum..Gerçekten böyle bir fark var mı?

Windows 10'u tekrar kurdum.Windows 7'den yükseltme yaparak Ama sorun yine devam ediyor. İşlemci frekansı 4.10 ile 4.20 arasında değişiyor.İşlemci sıcaklığı ise 30-40 derece arasında. Acaba bios ile alakası olabilir mi? Ben bios'u biraz kurcaladım da bilgisayarı ilk topladığımda format atabilmek için

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…