i5 6600K Tmpin5 127 derece normal mi?

Lpgli Pejo

Kilopat
Daha fazla  
Resimde paylaştığım tmpin değerleri normal mi? 127 derece bir hayli garip geldi bana.
İşlemci: Intel i5 6600K, overclocklu bir şekilde kullanmaktayım.

Overclock detayı:
CPU ratio: 45.
Ring ratio: 45.
CPU voltage: 1,35
Anakartım: MSI Z170A Tomahawk.
Boşta sıcaklık: 35 - 42.
Yükte sıcaklık: 63 - 72.
RAM: G.Skill 8 GB (2x8GB) Ripjaws V siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35v
Güç Kaynağı: Zalman ZM700-LX 700W

Sıvı soğutma kullanıyorum, dün yine mavi ekran hatası aldım, CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT durdurma hatası yazıyordu. Bellekleri test ettim, herhangi bir sorun yok.

sıcaklıktablosu.jpg

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

HWinfo64 kullanabilirsiniz. Daha çok seçenek sunuyor ve daha düzgün değerleri oluyor genelde.

Tam emin değilim ama 127 derece imkansız 100 derece üstünde zaten sistem kendini otomatik kapatır zaten hatalı gösteriyor 127 derece mümkün değil

Hız aşırtmanızda bir sorun var ama sorun TMPIN5 değil. 127 derece muhtemelen yanlış okunan bir sensördür. Aldığınız mavi ekran işlemciyi işaret ediyor. Voltajı arttırmayı veya Ring çarpanını biraz düşürmeyi deneyin. İşlemciye stres testini nasıl yapıyorsunuz? OCCT ile en azından yarım saat yapmanızı öneririm.

Resimde paylaştığım tmpin değerleri normal mi? 127 derece bir hayli garip geldi bana.
İşlemci: Intel i5 6600K, overclocklu bir şekilde kullanmaktayım.

Overclock detayı:
CPU ratio: 45.
Ring ratio: 45.
CPU voltage: 1,35
Anakartım: MSI Z170A Tomahawk.
Boşta sıcaklık: 35 - 42.
Yükte sıcaklık: 63 - 72.
RAM: G.Skill 8 GB (2x8GB) Ripjaws V siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35v
Güç Kaynağı: Zalman ZM700-LX 700W

Sıvı soğutma kullanıyorum, dün yine mavi ekran hatası aldım, CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT durdurma hatası yazıyordu. Bellekleri test ettim, herhangi bir sorun yok.

Eki Görüntüle 1366233
Hocam 127 derece olması imkansız 100 derecede sistem kapanıyor hatalı derece gösteritordur sistem.

Hız aşırtmanızda bir sorun var ama sorun TMPIN5 değil. 127 derece muhtemelen yanlış okunan bir sensördür. Aldığınız mavi ekran işlemciyi işaret ediyor. Voltajı arttırmayı veya Ring çarpanını biraz düşürmeyi deneyin. İşlemciye stres testini nasıl yapıyorsunuz? OCCT ile en azından yarım saat yapmanızı öneririm.
Ben de OC bazlı bir sorun diye düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

HWinfo64 kullanabilirsiniz. Daha çok seçenek sunuyor ve daha düzgün değerleri oluyor genelde.

infosıcaklık.jpg

Hız aşırtmanızda bir sorun var ama sorun tmpın5 değil. 127 derece muhtemelen yanlış okunan bir sensördür. Aldığınız mavi ekran işlemciyi işaret ediyor. Voltajı arttırmayı veya ring çarpanını biraz düşürmeyi deneyin. İşlemciye stres testini nasıl yapıyorsunuz? OCCT ile en azından yarım saat yapmanızı öneririm.

Hocam normalde ring değeri 42 idi. Ondada yapıyor, geçenlerde bir konu açtım ring ratio 45 yap denildi denedim 1 2 gün vermedi mavi ekran hatası sonra yine başladı. Test için cinebenchr23 kullandım.

Yaptığınız hız aşırtma stabil olmadığı için o mavi ekranı yediniz büyük ihtimalle.

Bu programda değer isimlerinin üstüne gelirseniz eğer doğru olmadığını düşünüyorsa size belirtiyor. Örnek:
Eki Görüntüle 1366257
Hocam arkadaş R23 testi 10 dakika yaptı sorun çıkarmadı zaten @Sir Benjamin hocamızın gözleminde yaptık. İşlemci bu kadar OC'yi kaldırmıyor olabilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı