Çözüldü i5 6600K ve GTX 1080 sistem düşük performans

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
GTX 1080 ekran kartım var başka bir bilgisayara taktığımda ekran kartı şaha kalkıyor ama kendi kasama taktığım zaman performansı en az %70 düşüyor. Anakart ve işlemci aktif şekilde çalışıyor. PSU, ekran kartı ve RAM kontrol edildi, bu parçalarda hiçbir sorun yok fakat dediğim gibi başka bilgisayarda 180-220 arası FPS alırken kendi bilgisayarıma taktığım zaman 80-90 FPS değerlere düşüyor. Anakart ve işlemci harici diğer parçalar kontrol edildi.

Bu arada yazmayı unuttum işlemcide Cooler Master Hyper 212 Evo soğutucu mevcut, işlemciye OC yapıp %100 stres testine soktuğum da soğutucu fanına elimle müdahale etmeme rağmen işlemci sıcaklığı 50c'nin üstüne çıkmıyor, bu da işlemciye olan şüphelerimi arttırdı. Saygılar.

Sistem özellikleri;
  • Ekran Kartı EVGA GTX 1080 FTW
  • İşlemci i5 6600K
  • 16 GB 2400 MHz RAM
  • 600 Watt PSU
  • Anakart Asus Z170-A

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar sorunum çok saçma bir şekilde çözüldü. Hard disk değiştirdim ve kullanmış olduğum Windows 10 Pro workstation version Windows 10 Pro olarak güncelledim ve sorunum çözüldü.
Evet hocam her oyunda oluyor. Darboğaz kesinlikle yok. Işlemci %70 Üstüne çıkmıyor. Kafamı kurcalayan nokta işlemciye O. C. yapıyorum. %100 stres testi yapıyorum. Işlemci soğutucu fanını durdurmama rağmen işlemci 50 c Üstüne çıkmıyor.

Bana donanımsal gelmedi problem. İslemcinde problem olsaydı stres testinde problem çıkardı. Sıcaklığın 50 derece üzerine çıkmıyor görünmesi ısı sensörlerinde problem olmasına delalet olabilir. Yine BIOS sıfırlama ve temiz güncel Windows kurma seçeneklerini bir dene derim ben. Yine devam ediyorsa bana anakart gibi geliyor.
Bu arada çok "problem" yazmışım. :X3:

Denetim masasından güç seçeneklerini bul ve orada güç planını yüksek performansa çeker misin ? Ve işlemci en yüksek ve en düşük değerlerine bak. En yüksek 100 olması lazım. Eğer burda işlemci değeri 100 değil ise karşılaştığın durum çok normal :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı