i5 6600K ve Xigmatek Loki II Performansı

ismailperim

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar,

Birkaç hafta önce topladığım sistemimde i5 6600K ile Xigmatek Loki II kullanıyorum.
O.C.'siz vaziyette yaptığım testlerde sistem yükte iken cpu ısısı 49-50c civarında oluyor.
Bu iyi bir değer midir?

Vatanda ürün yorumlarında anakartın arkasına takılan kısmında bulunan yalıtım malzemesinin zamanla eridiği ve metal yüzeyin anakart ile teması sonucunda anakartı yaktığını söyleyenler olmuş. Açıkçası bu durum beni tedirgin etti. Böyle bir durumla karşılaşan var mıdır, sizce soğutucuyu değiştirmeli miyim?

Ve son olarak skylake işlemcilerin bükülebilme durumu da endişe ettiğim bir konu. Mevcut soğutucum ile zaman içerisinde bir sorun yaşar mıyım? Soğutucu konusu aceleye geldiği için pişmanlık yarattı :)

Son düzenleme:
overclock olmadan 50 derece bence fazla gibi.Ben Nic F3 aldım 7870K da boştayken 27 derece falan yükte iken 40-50 derece arası bu değer 4.4 Ghz turbo ile yaptım işlemci hızı otomatikte yani kendini düşürebiliyor fakat turbo ayarı 4.1 iken 4.4 yaptım ve o şekilde kullanıyorum sende overclock yaparken bu şekil yap turboyu arttır. Öncesinde deneme yanılma için normal overclock dene turboyu arttırırsan normal frekansında açılır yüke girdiğinde önerilmeyen frekansa girebilir sıkıntı olur.Ben overclock ile 50 derece görüyorum ki benim işlemcinin tdp değeri biraz daha fazla :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı