İ5 6600K Windows 7 sistem reset atma sorunu

Fuzzy Duck

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Almanca Öğretmeni
2 gün önce topladığım sistemde böyle bir sıkıntım var. Sistem boştayken bilgisayar birden kapanıyor. Kapandığında kasadan cızırtı tarzı bir ses geliyor sonra 2-3 kere tekrar açılmaya çalışıyor ve açılıyor. Açıldıktan 5-10 dakika sonra tekrar aynısı oluyor. Anakart üzerindeki reset power switch girişlerini kontrol ettim görünürde bir sıkıntı yok. M3 anakartın BIOS'undaki game boost seçeneğini aktif işlemciyi O.C modunda kullanıyorum. Oyun oynarken ekran kartı 60 işlemci ise 45 derece civarlarında sıcaklık gösteriyor. Yani işlemci veya ekran kartının aşırı ısınma yüklenme vb. durumu yok. İşletim sistemi windows 7.

Sistem bileşenleri;

MSI Z170A GAMING M3 Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3600MHz(O.C.) anakart
i5 6600k işlemci
THERMALTAKE NIC F3 soğutucu
Evga GTX970 SSC ACX 2.0+ GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce ekran kartı
Corsair vengeance 8GB 2400MHz
Zalman r1 600w

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi kaç GHZ'de kullanıyorsunuz?
İşlemciye voltaj verdiniz mi ?
PSU'da bir sıkıntı varmı ?
Başka bir Psu ile deneme yaptınız mı ?
Aida64 ile ekran altıntısı atarmısınız.
İşletim sistemini Windows 10'a terfi ettiriniz.

Geç bakabildim başlığa malum bilgisayar arızalandığı için internete bağlanamadım.
İşlemciyi kaç GHZ'de kullanıyorsunuz?
İşlemciye voltaj verdiniz mi ?
PSU'da bir sıkıntı varmı ?
Başka bir Psu ile deneme yaptınız mı ?
Aida64 ile ekran altıntısı atarmısınız.
İşletim sistemini Windows 10'a terfi ettiriniz.
işlemci otomatik overclock modunda 4.1 ghz te çalışıyordu. Psu da herhangi bir sıkıntı yok. Yapılan arıza tespite göre anakartta sıkıntı varmış. Bug led 'lerinin cpu ve dram sırayla yanıp sönüyordu. İnternette yaptığım araştırmalara göre bu anakartta benzer sıkıntılar yaşayan başkalarının da olduğunu gördüm. Servise verdik bakalım iadesi olursa asus bir anakartla değiştireceğim.

Allah'ını seversen bu sistemde Win 7 kullanma. Zaten bildiğim kadarıyla Win 7'ye destek vermiyor forum.
10'a upgrade etmek istiyordum kısmet olmadı bilgisayarı 1 gün kullanabildim maalesef ^^

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı