56 oyunlarında Ultra kalite ayarlarında GTX 1660 SUPER ve i5-6600K ' 56 ve 1080p, 1440p ve 4K'da kıyaslama yapıyoruz. Özellikler, fiyat, güç, sıcaklık ve CPU darboğazlarını gözden geçirin.
Gta 5 gibi işlemci katili bir oyunda %15 20 arasında bi darboğaza giriyor.
Arkadaşın dediği gibi minimal bi O.C bile atsan büyük oranda kendine gelecektir.
Yapar. Ben 4.6 GHz ile kullanıyorum - ki benim kart 1070, division, wildsland, CoD MW 2019, breakpoint gibi oyunlarda darboğaz nedeniyle hep droplar, ani takılmalar yiyorum. Wildlands hariç saydığım oyunlarda 2K ile sorunu çözerken Wildlands ile oynarken 4K çözünürlük yapmam gerek bu da 30-35 FPS ile oyunda eziyet çekmeme sebep oluyor.
The Intel® Extreme Tuning Utility (Intel® XTU) is used to overclock, monitor, and stress a system. This application is supported with unlocked processors (K- and X-series) only. Refer to “This download is valid for the product(s) listed below” section for supported processors list. WARNING...
downloadcenter.intel.com
İşlemcini destekliyor buradan istediğin oranda O.C Yapabilirsin fakat değiştirdiğin her ayarın ardından stabilite testi yapmayı unutma.
O işlemci 4.8 GHz'e kadar çıkabiliyor düzgün bir soğutucu ile. O kadar zorlamana gerek bile yok gerçi 4.5 yapıp 1.3v core voltaj versen çalışır diye düşünüyorum aynı işlemciden var elimde. Ben 1.280vcore voltajı veriyorum işlemciye 4.5'de 50 dereceyi pek geçmiyor hava soğutmada bile. Hyper 212 var soğutucu olarak.