i5 661 Sistem Metin 2'de Kasma ve Isınma Sorunu

EdaYilmaz

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar. Bilgisayar bağımlısı bir kızım :D Oyun oynamayı çok seviyorum. Neyse konumuz bu değil. Ben fazla basit oyun oynamam aslında ancak oynuyabilecek oyunum yoktu Metin2 oynuyorum :D Sistem özelliklerimin iyi olduğunu düşünüyorum ama Metin2 gibi bir oyunda işlemci 104 derece, ekran kartı 84 derece çok fazla bir sıcaklılığa sahip ayriyeten sadece bu 10 dakika önce falan girdim bilgisayara 10 dakikada bu şekilde oluyor. CPU'nun en fazla 105'e çıktığını gördüm GPU'nun ise 90'a çıktığını gördüm en fazla. Ama bu beni çok rahatsız ediyor yanacakmış gibi geliyor bilgisayarı bütçemiz çok olmadığından 2. el aldık.

GTA 5 gibi oyunlarda normal seçeneklerinde 1360 çözünürlüğünde 20-30-40 FPS dolanıyor ara sıra müthiş bir akıcılığa sahip olup 60 FPS oluyor ama sadece 2 3 dakikalık :D Ara sırada çok düşüyor 20, 10 ve hatta 5'e kadar düşüyor. :D Gerçekten bana inanılmaz kötü geliyor. Bilmiyorum bilgisayardamı sıkıntı var işlemcisi kötü diye biliyorum ama para yok :D Yapabileceğim oyunları fazla kastırmayacak ayarlar var mı programlar falan ne biliyim yani kasmasını istemiyorum hiç hoşuma gitmiyor. Metin2 gibi bir oyunda 26 FPS almak çok garip hele böyle bir ekran kartıyla. Neyse benim bildiğim her şeyi anlattım inşallah bana yardımcı olursunuz. Sistem özelliklerim fotoğrafta oyun performansı fotoğrafta. İyi günler.

NOT: Sansürlediğim yerler var ne anlam taşıdığını bilmiyordum ama sansürliyeyim ne olur ne olmaz dedim lazım ise atarım fotoğraflarını tekrardan.
NOT2: Kasamın fotoğrafınıda koydum isterseniz içini açıp fotoğrafını atabilirim kasamın markası NAGAS fotoğraftaki kasa bana ait değildir internetten buldum.

AİDA64 Extreme programıyla yapmıs oldugum test buyrun sizde bakın.

Eda'nın Resimleri 2495.jpg
bir.jpg
ikinci.png
kasa.jpg
dereceler.jpg

O anakarta uyumlu işlemci ancak ikinci el bulursun. İkinci el işlemci de seninkinden kötü bile çıkabilir.
O yüzden yeni bi anakart almalısın. Bu işi daha ucuza da kapatırsın aslında. Ramlerin DDR3 zaten, DDR3 bi sistem de yapabiliriz sana yeni, ram almana gerek kalmaz.
işlemci olarak :AMD Athlon 860K = 287 TL
anakart olarak:Asus A68HM-K = 165 TL
alabilirsin.
@EdaYilmaz 700TL ye o anakarta takabileceğiniz bi işlemci yok malesef. Sıfır yok yani hep ikinci el var.
Tamam o zaman 700 tlye tamamlayacak anakart ve işlemci önerirseniz iyi olur ama ramlerime ve ekran kartımada uyumlu olsun :D

Tamam o zaman 700 tlye tamamlayacak anakart ve işlemci önerirseniz iyi olur ama ramlerime ve ekran kartımada uyumlu olsun :D

İşlemci : AMD Athlon X4 860K = 287 TL
Anakart : ASUS A68HM-K = 165 TL

Bunları alman yeterli olacak senin için. 450 Liraya hem anakart hem işlemci değiştirmiş olacaksın. Parçalarınla uyumlu.

Ya öyle öyle olmasına da rahat oynamak istiyorum GTA 5 de şimdi 30 40 fps alırsam içim rahat etmez sıkıntı o :( almışken içime sinsin diyorum işlemcin çok kötü diyen ilk i5 serisinden diyenler var forumda olsn facede olsn facedede sormustum aynı soruları heryerde böyle diyorlar o yüzden zaten gta 5 de yollar falan gidince yüklenmiyor araba bişeyin içinden geçiyor ama gözükmüyor işlemciden oluyor dediler bu şu anki islemcim zaten 350 tl lik ama Onur Saydam 280 tl lik önermiss nasıl oluyor anlamadım neyse herkeze iyi geceler ben yatıcağım siz yazabilirsiniz önerebilirsiniz sabah bakarım cevaplarım

Ya öyle öyle olmasına da rahat oynamak istiyorum GTA 5 de şimdi 30 40 fps alırsam içim rahat etmez sıkıntı o :( almışken içime sinsin diyorum işlemcin çok kötü diyen ilk i5 serisinden diyenler var forumda olsn facede olsn facedede sormustum aynı soruları heryerde böyle diyorlar o yüzden zaten gta 5 de yollar falan gidince yüklenmiyor araba bişeyin içinden geçiyor ama gözükmüyor işlemciden oluyor dediler bu şu anki islemcim zaten 350 tl lik ama Onur Saydam 280 tl lik önermiss nasıl oluyor anlamadım neyse herkeze iyi geceler ben yatıcağım siz yazabilirsiniz önerebilirsiniz sabah bakarım cevaplarım
Senin işlemcin 350 TL falan değil kim söyledi bunu sana? O işlemci 6 senelik ve ilk i5 serisi. Taş çatlasa sahibindende 150 Liraya bulursun onu. X4 860K 2014'de çıkmış bir işlemci ve hala kullanılıyor performansı seninkinden çok daha iyi. Intelin en düşük modeli Pentium G4400 bile senin işlemcinden daha performanslı şuan.

Termal macun sürdürttük ve 4+4+2=10 olan ramimin 2 gb ini çıkardı adam kötü performanslı olur diye şuan hiç oyun açmadım kabloları takıp test edip sonucları paylasıcagım sizlerle olmaz ise işlemci ve anakart alıcagım

Arkadaşlar sorun çözüldü fazla ısınmıyor yani 105 dereceye kadar falan GTA 5 de aldığım değerler buu şekilde FPS olsun sıcaklık olsun bu şekilde ancak 80 FPS almasına rağmen hiç akıcı değil sanki 30-40 FPS alıyormuş gibi oynuyorum ne yapmam lazım ayriyeten çalıştırdan DxDiag yazdığımda DirectX sürümüm 12 olarak gözüküyor ama oyun ayarlarında 12 seçeneği yok en fazla 11 var bende 10.1 seçili ne yapmam gerekir?

Onun dışında araba sürerken örneğin yollar yüüklenmemiş mi desem ne desem araba garip bir şeyin içine giriyor bu devamlı oluyor bir 2-3 saniye bekliyorum mouseyi sağa sola hareket ettiriyorum yollar yükleniyor bunu nasıl çözebilirim?

Bahsettiğim yol sorunu bu şekilde resimdeki gibi.

Dosya Ekleri

• akicilik yok.jpg
    akicilik yok.jpg
    207,8 KB · Görüntüleme: 139
  • yollar yok.jpg
    yollar yok.jpg
    154,1 KB · Görüntüleme: 228
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı