i5 661 Sistem Metin 2'de Kasma ve Isınma Sorunu

EdaYilmaz

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar. Bilgisayar bağımlısı bir kızım Oyun oynamayı çok seviyorum. Neyse konumuz bu değil. Ben fazla basit oyun oynamam aslında ancak oynuyabilecek oyunum yoktu Metin2 oynuyorum Sistem özelliklerimin iyi olduğunu düşünüyorum ama Metin2 gibi bir oyunda işlemci 104 derece, ekran kartı 84 derece çok fazla bir sıcaklılığa sahip ayriyeten sadece bu 10 dakika önce falan girdim bilgisayara 10 dakikada bu şekilde oluyor. CPU'nun en fazla 105'e çıktığını gördüm GPU'nun ise 90'a çıktığını gördüm en fazla. Ama bu beni çok rahatsız ediyor yanacakmış gibi geliyor bilgisayarı bütçemiz çok olmadığından 2. el aldık.

GTA 5 gibi oyunlarda normal seçeneklerinde 1360 çözünürlüğünde 20-30-40 FPS dolanıyor ara sıra müthiş bir akıcılığa sahip olup 60 FPS oluyor ama sadece 2 3 dakikalık Ara sırada çok düşüyor 20, 10 ve hatta 5'e kadar düşüyor. Gerçekten bana inanılmaz kötü geliyor. Bilmiyorum bilgisayardamı sıkıntı var işlemcisi kötü diye biliyorum ama para yok Yapabileceğim oyunları fazla kastırmayacak ayarlar var mı programlar falan ne biliyim yani kasmasını istemiyorum hiç hoşuma gitmiyor. Metin2 gibi bir oyunda 26 FPS almak çok garip hele böyle bir ekran kartıyla. Neyse benim bildiğim her şeyi anlattım inşallah bana yardımcı olursunuz. Sistem özelliklerim fotoğrafta oyun performansı fotoğrafta. İyi günler.

NOT: Sansürlediğim yerler var ne anlam taşıdığını bilmiyordum ama sansürliyeyim ne olur ne olmaz dedim lazım ise atarım fotoğraflarını tekrardan.
NOT2: Kasamın fotoğrafınıda koydum isterseniz içini açıp fotoğrafını atabilirim kasamın markası NAGAS fotoğraftaki kasa bana ait değildir internetten buldum.

AİDA64 Extreme programıyla yapmıs oldugum test buyrun sizde bakın.

Bu tarz doku yüklenme sorunları HDD kaynaklı olabiliyor genellikle. Eğer bir SSD yoksa alın. Oyunları SSD üzerine kurun. SSD alacak bütçeniz yoksa HDD'yi disk birleştiricisi üzerinden taratıp birleştirme yapın. Sorun çözülecektir.

Ayarlardan olduğunu düşündüm ve gölge su parçacık gibi oyunu resetlemeden olacak ayarların hepsini very high yaptım 70 fps alıyor ama gene donuyor gibi duruyor biraz akıcılık yok. Ve yollar gene aynı şekilde ne yapmam lazım

Dediğinizi anlıyamadım bir fotoğraf veya video üzerinden anlatabilir misiniz?

SSD alamam şuan SSD siz çözülmez mi bu ?

Dediğinizi anlıyamadım bir fotoğraf veya video üzerinden anlatabilir misiniz?
Arama çubuğuna ''sürücüleri birleştir ve iyileştir'' yazın ve enter'a basın. Daha sonra karşınıza gelecek olan ekranda C: D: gibi sürücü bölümleri olacak. Bunları teker teker seçip önce çözümle diyeceksiniz daha sonra en iyi duruma getir diyerek performansınızı arttıracaksınız. Bu işlem HDD içerisindeki verileri düzenler ve veri akışını optimize eder. İşlem HDD performansına ve diskte oluşan parçalanma boyutuna göre uzayabilir.
Şu da video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Malesef şuanki oyunları oynamak için üzülerek söylemeliyim ki, güncel bir sisteme sahip olmanız gerekir. GTA5 gibi oyunlar rekabete dayalı bir oyun değil. Ayar kısarak FPS arttırsanız bile o oyundan bir zevk almazsınız en azından benim fikrim bu yönde kişiden kişiye değişir. İmkanınız varsa güncel bir sistem şart para biriktirerek belli bir süreç sonunda güzel bir sistem toplayabilirsiniz.

Bitti mi şimdi kapatabilirmiyim bi bakarmısınız ?

Öyle diyorsunuz ama ben ayar kısmıyorum fark ettiysen ayarları en yükseğe aldım ve 70 75 80 fps alıyorum dedim ama 70 75 80 fps olsa bile kasma var ve yollar gözükmüyor dedim.

Dosya Ekleri

• bu kadar mi.jpg
    213,6 KB · Görüntüleme: 133
Aşağıdaki videoyu izleyin. Belli konularda fikir sahibi olursunuz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

HDD 7200RPM değil ise geçikme yaşatabilir.

Video çok uzun özet geçer misiniz ne yapmam lazım yani

Tekrar çözümleme yapın. Çözümleme yaptığınızda %0 parçalanmış dediğinde işlem tamamlanmış demektir.
E Sürücüsü bitti galiba Tamam %0 parçalanmış dedi
C sürücüsünde ise Geçiş 1 %73 yeniden konumlandırıldı diyor

Bu arada benim bilgisayarımda dxdiag da DirectX 12 yazıyor ama GTA 5 de ayarlarda DirectX seçme yerinde DirectX 12 yok 10 var 10.1 var 11 var bende 10.1 seçili hangisini seçmem gerekir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…