i5 661 ve R9 280X sistem performans sorunu

GorkemBugraT

Hectopat
Daha fazla  
İkinci el kasa aldım, yaklaşık 1 yıl gibi bi süre geçti fakat GTA 5'de ayarları düşürünce FPS düşüyor. Hepsini en yükseğe (Very High) alınca 40 - 45 FPS'lerde geziyor. Ayriyeten bir sorunum daha var. 105 derece işlemci sıcaklığım, 75-80 derece ekran kartı sıcaklığım oluyor GTA 5'i açıp oynayınca. Sizce ne olabilir ve sıkıntı işlemci ise darboğaz yapmayan ucuz yollu nasıl bi işlemci ile değiştirmem gerekiyor mu?

Sistemim;
  • Intel Core i5 661 3.33 GHz
  • DDR3 8 GB RAM (Hızlarını tam olarak bilmiyorum)
  • Sapphire R9 280X DUAL-X OC GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon
  • SSD mevcut değil.
  • HDD Seagate Barracuda 7200.14 500GB
  • İşletim sistemim: Windows 10 @ 64 Bit
  • Anakartımı tam olarak bilmiyorum.

1500-2000 TL bütçe ile neler yapılabilir bu kasaya (darboğazı engellemek sıcaklığı azaltmak ve FPS yükseltmek için)?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı için bu sıcaklık normal bir değer fakat işlemci için yüksek bir değer.
Soğutucu stock mu? Temizlik yaptınız mı? Termal macun yenilemesi yapıldı mı?

Ekran kartı için bu sıcaklık normal bir değer fakat işlemci için yüksek bir değer.
Soğutucu stock mu? Temizlik yaptınız mı? Termal macun yenilemesi yapıldı mı?
Soğutucu stock evet temizlik ve termal macun yenilemesi de yapıldı fakat ben yapmadım bir bilgisayarcıya vermiştim o sırada yapıldı dediler.

Aklıma bir şey takılmıştı onu da sorayım sizlere pek alakam yok overclock ile ilgili acaba overclock yapılmış olabilir mi işlemciye ? Nereden anlarız

Güncel, yardımlarınızı bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı