i5 7200 sistemde Windows 10 kasıyor

Öncelikle sağlık ve hız testi yapmasını öneririm. Disk hızı 90 MB/s civarında ise kasma problemi olmayabilir. Bir sağlık testi yapın RAM takviyesi ile idare edilebilir. Sonuca bakalım.

Belirttiğim gibi sorunu "kökten" halletmek için dediklerimiz yapılmalı. Ama dediğiniz gibi HDD'nin sağlığı idare edecek seviyede ise RAM ile halledilir bir süreliğine. Ama HDD ölü vaziyette ise yeni bir disk lazım olabilir.

Senin gibi eski sistem kullanmıyor arkadaşımız ileriye dönük konuşuyor.
Yenisi de var merak etme eski bilgisayarım diye yazdım ama tabi sizde okuma yazma olmayınca neyse.
Şimdi doğru söyledin işte.
Ben SSD alınır mı HDD kullanın demiyorum ki adam sorununu yazıyor hiç bir şeyden anlamayan mağara adamı geliyor orada "HDD" yazısını görünce küçük beyinin de ışıklar çakıyor hemen "SSD" yazmalıyım diye. Bakın arkadaşlar tamam SSD önerebilirsiniz gayet normal ama daha önce yapması gereken bir sürü işlem var. Önce sırasıyla yazın konu sahibini bilgilendirin en son not düşün "eğer SSD alma şansın varsa SSD almanı tavsiye ederim diye. Yoruma bodozlama "SSD" diye girmeyin gülerler adama.

Yenisi de var merak etme eski bilgisayarım diye yazdım ama tabii sizde okuma yazma olmayınca neyse.

Ben SSD alınır mı HDD kullanın demiyorum ki adam sorununu yazıyor hiçbir şeyden anlamayan mağara adamı geliyor orada "HDD" yazısını görünce küçük beyinin de ışıklar çakıyor hemen "SSD" yazmalıyım diye. Bakın arkadaşlar tamam SSD önerebilirsiniz gayet normal ama daha önce yapması gereken bir sürü işlem var. Önce sırasıyla yazın konu sahibini bilgilendirin en son not düşün "eğer SSD alma şansın varsa SSD almanı tavsiye ederim diye. Yoruma bodozlama "SSD" diye girmeyin gülerler adama.

Bak hocam ben de Windows 10 ve 4 GB RAM kullanıcısıyım SSD'den önce HDD kullanıyordum ve ne demek olduğunu biliyorum işlemci düşük RAM düşük SSD yok kasması gayet normal SSD RAM ve işlemciyi bir miktar tolere ediyor ve hızlandırıyor. O yüzden arkadaşa ilk önerim SSD alması oldu.

Yenisi de var merak etme eski bilgisayarım diye yazdım ama tabii sizde okuma yazma olmayınca neyse.

Ben SSD alınır mı HDD kullanın demiyorum ki adam sorununu yazıyor hiçbir şeyden anlamayan mağara adamı geliyor orada "HDD" yazısını görünce küçük beyinin de ışıklar çakıyor hemen "SSD" yazmalıyım diye. Bakın arkadaşlar tamam SSD önerebilirsiniz gayet normal ama daha önce yapması gereken bir sürü işlem var. Önce sırasıyla yazın konu sahibini bilgilendirin en son not düşün "eğer SSD alma şansın varsa SSD almanı tavsiye ederim diye. Yoruma bodozlama "SSD" diye girmeyin gülerler adama.

Bu işletim sistemi HDD ile zaten yavaş çalıştığı için arkadaşımıza zaten direk takviye olarak fikirlerimizi sunuyoruz. Bunun kücük beyin ile bir alakası olacağını sanmıyorum.

Bak hocam ben de Windows 10 ve 4 GB RAM kullanıcısıyım SSD'den önce HDD kullanıyordum ve ne demek olduğunu biliyorum işlemci düşük RAM düşük SSD yok kasması gayet normal SSD RAM ve işlemciyi bir miktar tolere ediyor ve hızlandırıyor. O yüzden arkadaşa ilk önerim SSD alması oldu.
Eğer konu sahibi arkadaşlar sistemim ..... bu sisteme windows 10 kurdum kasıyor deseydi yerden göğe kadar haklıydın. Adama bu zamana kadar sıkıntısız kullanmış. Bir sorun yokmuş. Son zamanlarda diye bilgi vermiş. Benim anlatmak istediğimi gayet anladınız. Ben size yorumunuz yanlış demiyorum. Belki farklı yollar denese eski haline getirip sorunsuz çalıştıracak. Ama şimdi konu sahibi ne yapıyor direk SSD ne kadar diye aramaya başlıyor. Neden insanların cebinden fazladan para çıkartıyorsunuz? Önce yaz kardeşim temizle bilgisayarını de formatla de HDD sağlını kontrol et de ve son olarak SDD almanı öneririm de geç. İyi forumlar.
@ReloadingData sende oku da anlarsın ne demek istediğimi belki

Eğer konu sahibi arkadaşlar sistemim... Bu sisteme Windows 10 kurdum kasıyor deseydi yerden göğe kadar haklıydın. Adama bu zamana kadar sıkıntısız kullanmış. Bir sorun yokmuş. Son zamanlarda diye bilgi vermiş. Benim anlatmak istediğimi gayet anladınız. Ben size yorumunuz yanlış demiyorum. Belki farklı yollar denese eski haline getirip sorunsuz çalıştıracak. Ama şimdi konu sahibi ne yapıyor direk SSD ne kadar diye aramaya başlıyor. Neden insanların cebinden fazladan para çıkartıyorsunuz? Önce yaz kardeşim temizle bilgisayarını de formatla de HDD sağlını kontrol et de ve son olarak SSD almanı öneririm de geç. İyi forumlar.
@ReloadingData sende oku da anlarsın ne demek istediğimi belki

Uzatmaya gerek yok arkadaşımız ister SSD'ye geçer ister tavsiyeler üzerinde sistemi rahatlatıcak işlemler yapar o ona kalmış biz hızlı kullansın temiz kullansın diye en hızlı tavsiye olarak sunduk git paranı yatır al demiyoruz zorlamıyoruzda arkadaşımızın kafasına yatarsa zaten konu açar tekrar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı