i5 7200U bilgisayar Çok Yavaş

21FIFA

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle bundan 1 hafta önce bilgisayarımda kasma ve aşırı ısınma sorunları vardı. Ben de haliyle bilgisayarcıya götürdüm. O da içinde malzemeleri çıkarıp temizlemiş ve geri de yerlerine takarak bana teslim etti. Her neyse oyunlarda sonradan kötü bir şekilde kasma ve ısınma çözüldü. Ancak bir şeyler fark ettim. Bilgisayar eskisinden daha kötü bir şekilde yavaş çalışıyor. Mesela oyunlarda kasma falan yok. Fakat menülerde acayip derecede yavaş ve resimler falan çok geç yükleniyor. Google'a bile 3, 5-4 dakikada zor giriyor. Siyah ekran falan çıkıyor. Ben şimdi korktum gerçekten. Acaba bilgisayarcı mı zarar verdi yoksa kendiliğinden mi bu hale geldi? Çok geriye gitti ya bu cihaz. Ve ayrıyeten sistemim: 8 GB RAM. GeForce 930MX. i5 7200U. 1 TB sabit disk.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD kullandığınızdan, kesin 5400RPM'dir. SSD aldığınız gibi çözülecektir.
Aslında bir şey söyleyeyim. Bu bilgisayar ilk alındığında da çok hızlı değildi. Yani hiçbir zaman böyle makine gibi seri çalışan bir bilgisayar olmadı. Galiba anlattığınız HDD'den dolayı.

Ya bir şey soracağım. Aslında bilgisayarcı da demişti. Hard disk çok hızlı ısınıyormuş ve sorunlar varmış galiba. Peki bu temizlik sırasında diğer aygıtlara da zarar gelmiş olabilir mi?
Belirttiğiniz sorun depolama birimiyle ilgili gibi gözüküyor hocam farklı bir sorun için diğer donanımları da test etmenizi öneririm.
Bu arada eğer imkanınız varsa SSD alabilirsiniz bilgisayar çağ atlıyor resmen ilk SSD'li bilgisayar kullandığımda çok şaşırmıştım herşey anında açılıyordu.

Diğer aygıtlar Harddisk kadar hassas değiller, bir şey olmamıştır bence.
Hocam zaten oyunlarda kasma vb. sorunlar yaşamıyorum. Dediğim gibi çok geç yükleniyor. Ama şüphelenmedim de değil yani.
Belirttiğiniz sorun depolama birimiyle ilgili gibi gözüküyor hocam farklı bir sorun için diğer donanımları da test etmenizi öneririm.
Bu arada eğer imkanınız varsa SSD alabilirsiniz bilgisayar çağ atlıyor resmen ilk SSD'li bilgisayar kullandığımda çok şaşırmıştım herşey anında açılıyordu.
Peki şu anlık başka bir öneriniz var mı? SSD almadan filan? Malum fiyatlar belli 😅 Yani başka bir şekilde halledemez miyiz?

Aslında bir şey söyleyeyim. Bu bilgisayar ilk alındığında da çok hızlı değildi. Yani hiçbir zaman böyle makine gibi seri çalışan bir bilgisayar olmadı. Galiba anlattığınız HDD'den dolayı.
Aynen öyle, 120GB SSD alıp deneyebilirsiniz de. Farkı görünce anlayacaksınız.
Ben yine de sizlere değerleri bir atayım hocam
100 civarı olacaktır, en kötü SSD 500 veriyor.

Bad Sector taraması yapın hocam eğer kırmızı noktalar görürseniz HDD'niz fiziksel zarar görmüş demektir.

Detaylı konu:
Yapmaya çalıştım. Fakat çok uzun sürüyor ya. Daha hızlı ölçen program var mı?

Yapmaya çalıştım. Fakat çok uzun sürüyor ya. Daha hızlı ölçen program var mı?

Hocam bad sector taraması bu zaten kısa sürerse doğru göstermez, yüzeysel tarıyor demektir. Taramayı başlatın gidin başka işiniz varsa onu yapın ya da film izleyin ne de olsa HDD'de fiziksel bir problem oluşmuş mu onu öğreneceksiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı