i5 7200U GT920MX sistem Valorant düşük FPS

Yazdıklarınıza bakılırsa yapabileceğiniz tek şey ramleri 8x2 yapmak. O gözle görülür bir performans artışı sağlayacaktır.

RAM'in bir tanesi anakarta gömülü yani tek RAM değiştirebilirim. 8 veya 16GB RAM takabilirim. Olmadı 16GB RAM alıp deneyim.

Yük altında maksimum 70-72 görüyorum. Hatta MSI Afterburner programında birazda yükseltiyorum.

Her çözünürlükte denedim. Şu an 1024x768 onda bile aynı.

MSI Afterburner ile oyun içinde maksimum GPU ve CPU kullanımı %60 gözüküyor. Grafik ayarlarını yükseltsem işlemci üzerinde ki yükü alsam yükselme olur mu?

Bence oyun dahili grafik birimi ile çalışıyor olabilir. Performans ayarını yaptım demişsiniz ama NVIDIA Denetim Masası'ndan Valorant exe yi seçip bu program için tercih edilen işlemciyi "Yükses performanslı NVIDIA işlemcisi" olarak seçtiniz mi? Xbox oyun çubuğunu da devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

Bence oyun dahili grafik birimi ile çalışıyor olabilir. Performans ayarını yaptım demişsiniz ama NVIDIA Denetim Masası'ndan Valorant exe yi seçip bu program için tercih edilen işlemciyi "Yükses performanslı NVIDIA işlemcisi" olarak seçtiniz mi?
Evet yaptım. İlk başta tüm ayarları yaptım sonra hemen sağında bulunun programlardan Valorant'ı seçip tek tek ayarları yaptım.

Ekstra ram eklemenizin bir fayda yaratmaz eğer bir ram anakarta gömülü ise. Çift kanal çalışması gerekiyor ki o performans artışını alabilesiniz. Şu anda çift kanal olarak çalışıyor değil mi ramler?

Evet yaptım. İlk başta tüm ayarları yaptım sonra hemen sağında bulunun programlardan Valorant'ı seçip tek tek ayarları yaptım.

Anladım. Aklıma bir de gereksiz Windows hizmetlerini devre dışı bırakma geldi fakat işinize yarar mı bilemiyorum. O da işlemci ve RAM yükünü hafifletiyor.

Ekstra ram eklemenizin bir fayda yaratmaz eğer bir ram anakarta gömülü ise. Çift kanal çalışması gerekiyor ki o performans artışını alabilesiniz. Şu anda çift kanal olarak çalışıyor değil mi ramler?
Evet çift kanal çalışıyor.

Anladım. Aklıma bir de gereksiz Windows hizmetlerini devre dışı bırakma geldi fakat işinize yarar mı bilemiyorum. O da işlemci ve RAM yükünü hafifletiyor.

Ona da bir bakayım.
Çözüm olarak çözünürlüğü 1920x1080’e alıp 80-90FPS’de oynuyorum. Tabii FPS 50-70’leri arada görüyor ama kasma olmuyor. Ekran kartına yük bindirince işlemci biraz rahatladı. Gereksiz servisleri kapatmayı da bu akşam deneyeceğim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı