i5 7200U GT920MX sistem Valorant düşük FPS

Bence oyun dahili grafik birimi ile çalışıyor olabilir. Performans ayarını yaptım demişsiniz ama NVIDIA Denetim Masası'ndan Valorant exe yi seçip bu program için tercih edilen işlemciyi "Yükses performanslı NVIDIA işlemcisi" olarak seçtiniz mi? Xbox oyun çubuğunu da devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

Evet yaptım. İlk başta tüm ayarları yaptım sonra hemen sağında bulunun programlardan Valorant'ı seçip tek tek ayarları yaptım.

Ekstra ram eklemenizin bir fayda yaratmaz eğer bir ram anakarta gömülü ise. Çift kanal çalışması gerekiyor ki o performans artışını alabilesiniz. Şu anda çift kanal olarak çalışıyor değil mi ramler?

Evet yaptım. İlk başta tüm ayarları yaptım sonra hemen sağında bulunun programlardan Valorant'ı seçip tek tek ayarları yaptım.

Anladım. Aklıma bir de gereksiz Windows hizmetlerini devre dışı bırakma geldi fakat işinize yarar mı bilemiyorum. O da işlemci ve RAM yükünü hafifletiyor.

Evet çift kanal çalışıyor.

Anladım. Aklıma bir de gereksiz Windows hizmetlerini devre dışı bırakma geldi fakat işinize yarar mı bilemiyorum. O da işlemci ve RAM yükünü hafifletiyor.

Ona da bir bakayım.
Çözüm olarak çözünürlüğü 1920x1080’e alıp 80-90FPS’de oynuyorum. Tabii FPS 50-70’leri arada görüyor ama kasma olmuyor. Ekran kartına yük bindirince işlemci biraz rahatladı. Gereksiz servisleri kapatmayı da bu akşam deneyeceğim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…