i5-7200U işlemcili bilgisayara Windows 11 kurmak

Windows 10 lisansı 11'de de kullanılıyor diye biliyorum.

Rufus TPM gibi gereksinimlerden arındırarak kurulum sağlıyor.

Bu şekilde kurulum olabilir. Performans olarak bilemem, kendi sistemim adına konuşacak olursam performans artışı gördüm. Ama benim işlemcim de R5 3600 işte.

Acaba deneme yapan arkadaşlarda performans anlamında bir sorun yaşayan oldu mu ? Tavsiye ederler mi?

Valorant'ta bir tek TPM 2.0 hatası alan vardı, onu da hemen BIOS'tan çözüyorlardı. Onun harici bir sıkıntı göremedim açıkçası kullanıcılarda.

Forumda zibilyon tane konu açıldı zaten Windows 11 ile alakalı, oralara bakabilirsiniz.

Valorant'ta bir tek TPM 2.0 hatası alan vardı, onu da hemen BIOS'tan çözüyorlardı. Onun harici bir sıkıntı göremedim açıkçası kullanıcılarda.

Forumda zibilyon tane konu açıldı zaten Windows 11 ile alakalı, oralara bakabilirsiniz.

Zaten bizim işlemcilerimizde TPM 2.0 özelliği var, neden destek vermiyorlar onu da anlamış değilim.

Zaten bizim işlemcilerimizde TPM 2.0 özelliği var, neden destek vermiyorlar onu da anlamış değilim.

Bunu Microsoft'a sormak lazım. Ben bilemem, ancak sonuçta Rufus ile bu gereksinimlerin önüne geçilebiliyor.

Arkadaşlar Intel i5 7200U işlemcili bilgisayara Windows 11 kursam herhangi bir sorun olur mu ayrıca Windows 10'a ait lisansı Windows 11 için kullanır mı?

Bilgisayarında TPM ve Secure Boot özelliği varsa sadece işlemcin desteklenmiyorsa ekstra bir şey yapmana gerek yok. Microsoft'un sitesinden orijinal ISO'yu yazdırıp direk kurabilirsin. Windows 10 lisansı Windows 11'de de geçerli oluyor. TPM özelliği aktifken BIOS'tan Secure Boot ayarını yaptıktan sonra sorunsuz Valorant oynayabilirsin.

Windows 10 lisansı 11'de de kullanılıyor diye biliyorum.

Rufus TPM gibi gereksinimlerden arındırarak kurulum sağlıyor.

Bu şekilde kurulum olabilir. Performans olarak bilemem, kendi sistemim adına konuşacak olursam performans artışı gördüm. Ama benim işlemcim de R5 3600 işte.

Aynen bu şekilde kurulum yapabilirsiniz. Benim de i5 7200U - 12 GB RAM - 940MX - 1TB 5400 RPM HDD'li dizüstü bilgisayarım var ve Windows 11 olarak hizmet veriyor bana :) Tek eksiği SSD takamamış olmam bu bilgisayara :) Valorant'ta da TPM 2.0 hatası almıştım. Onun dışında başka bir sıkıntı çektim mi hatırlamıyorum :)

Aynen bu şekilde kurulum yapabilirsiniz. Benim de i5 7200U - 12 GB RAM - 940MX - 1TB 5400 RPM HDD'li dizüstü bilgisayarım var ve Windows 11 olarak hizmet veriyor bana :) Tek eksiği SSD takamamış olmam bu bilgisayara :) Valorant'ta da TPM 2.0 hatası almıştım. Onun dışında başka bir sıkıntı çektim mi hatırlamıyorum :)
Acaba performans konusunda bir sıkıntı yaşadın mı ?

Arkadaşlar Intel i5 7200U işlemcili bilgisayara Windows 11 kursam herhangi bir sorun olur mu ayrıca Windows 10'a ait lisansı Windows 11 için kullanır mı?
Ben İ7 7500U'lu bilgisayarıma kurdum. İşlemcilerde TPM 2.0 desteği olduğu için, Rufus ile extended seçeneği seçmenize gerek yok. Normal format Flash belleği hazırlayarak, standart temiz kurulum yapabilirsiniz, hata falan vermiyor.

Herhangi bir sorun yaşamamama ve gayet stabil çalışmasına rağmen; eskiden işlemci sıcaklığı 60-65 dereceyi geçmezken Windows 11 ile sabit o derecelerde çalışmaya başladı. Yani işlemci sıcaklığı Windows 10'a göre boş kullanımda bile 5 ila 10 derece arasında yüksek çalışıyor. Lakin ilginçtir ki League of Legends oyununda +10 FPS'lere ulaştım.

Boşta tüm donanımlar 45-50 derece, işlemci 60 derece; oyunlarda ise işlemci 65-70 ekran kartı 55 derecede sabit çalışmakta.

Cihaz Lenovo İdeapad 310, İ7 7500U 8 GB Ram, 256 SSD, GT 920M.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı