i5-7200U işlemcili bilgisayara Windows 11 kurmak

Daha sonraki nesil işlemcilerde ekstra güvenlik önlemi bulunduğu için Windows 11 onlara destek veriyor. WhyNotWin11'in yapımcısıyla görüştüğümde bana bunları söyledi.

Acaba performans konusunda bir sıkıntı yaşadın mı?

Hayır. Hiçbir sorun, yavaşlama, donma ve mavi ekran almadım. BIOS güncellemesi dışında tabii :)

Ben i7 7500U'lu bilgisayarıma kurdum. İşlemcilerde TPM 2.0 desteği olduğu için, Rufus ile extended seçeneği seçmenize gerek yok. Normal format Flash belleği hazırlayarak, standart temiz kurulum yapabilirsiniz, hata falan vermiyor.

Herhangi bir sorun yaşamamama ve gayet stabil çalışmasına rağmen; eskiden işlemci sıcaklığı 60-65 dereceyi geçmezken Windows 11 ile sabit o derecelerde çalışmaya başladı. Yani işlemci sıcaklığı Windows 10'a göre boş kullanımda bile 5 ila 10 derece arasında yüksek çalışıyor. Lakin ilginçtir ki League of Legends oyununda +10 FPS'lere ulaştım.

Boşta tüm donanımlar 45-50 derece, işlemci 60 derece; oyunlarda ise işlemci 65-70 ekran kartı 55 derecede sabit çalışmakta.

Cihaz Lenovo Ideapad 310, i7 7500U 8 GB RAM, 256 SSD, GT 920M.

Sıcaklık konusunda benim i5 7200U sıkıntı çıkarmadı, hatta GT940MX'i BIOS'tan devre dışı bırakınca sıcaklık daha da azaldı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı