BIOS Sürümü/Tarihi American Megatrends Inc. GL553V
İşlemci
i5-7300HQ @ 2.50ghz 4cpus
Merhaba arkadaşlar,
Uzun süredir kullandığım bilgisayarımda ilk önce ısınma sorunu ile uğraşıyordum birkaç bilgisayarcıya gittim çözüm üretemediler, bende en son fanları %100 kullanarak ısınma sorununu çözdüm.
Sorunuma gelecek olacaksam mavi ekran alıyorum, aldığım mavi ekranlar ya oyunlara girişte tam ana ekrana atacakken yani böyle ufak takılma olan yerlerde PC takılarak mavi ekran veriyor veyahut uygulamalarda da aynı şekil ya da hiçbir şey kullanmazken. Bir şey izliyorsunuz PC biraz takılsın 'yanıt vermiyor' vermiyor alsın herhangi bir dosyadan mavi ekran yiyorum, hemen geri açılıyor. Oyunlarda mavi ekran yemeden oyuna girme şeyini Windows pencereli ekran yaparak giriyorum ya da direkt pencereli yaparak.
Yediğim mavi ekran kodları şu şekildedir; nvlddmkm.sys nvlddmkm.sys+1700A40 fffff804'483e0000 fffff804'4CE47000 0x04a67000 0x672bccdb 6.11.2024 23:08:59 sürekli aynı kod ile mavi ekran yiyorum.
Çözüm odaklı şeylere geldiğim de ise, ekran kartı güncel hatta DDU programı ile kaldırıp işlemci dahil sıfırdan temiz şekilde geri kurdum, sürücüleri tekrardan temiz şekilde kurdum, bilgisayarı formatladım baştan kurdum, markanın son BIOS güncellemesini artı olarak indirip tekrardan kurdum. Forumlara bakıp hepsini okudum çözemedim o yüzden sizlerden yardım isteme ihtiyacı duydum, şimdiden teşekkür ederim iyi günler dilerim...