Merhaba,
MSI GL62M 7RD model eski laptopuma Mac kurmak istiyorum. Xcode çalıştırmayı düşündüğümden son versiyonunu kurmak istedim.
Fakat gerekli USB ayarlamalarını yapıyorum. Ana başlıktaki EFI klasöründen kaby Lake laptop için olan EFI'yi gereken klasöre atıyorum.
BIOS ayarları için hem.
Bu linkten hem de ana konudaki BIOS ayarları bölümüne göre ayarladım. Fakat boot menüde install Mac dediğimde ilk olarak;GitHub - 0ranko0P/GL62M-7RD-Hackintosh: Hackintosh configuration for MSI GL62m 7RD
Hackintosh configuration for MSI GL62m 7RD. Contribute to 0ranko0P/GL62M-7RD-Hackintosh development by creating an account on GitHub.github.com
"support.apple.com/mac/setup" yazısı ardından "ocb startimage failed - aborted" yazısı geliyor. Ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. Daha önce sierra falan kurmuştum daha önceki laptopuma fakat şu an hiçbir şey hatırlamıyorum zaten süreçte değişmiş.
Kısacası hatam nerede olabilir? Mac sürüm seçimi mi hatalı? EFI dosyasında bir şeyler mi yapmam gerekiyor? Yoksa BIOS'ta hala atladığım bir şeyler mi var sizce?
Intel i5-7300HQ
NVIDIA GeForce GTX 1050.
Evet. ISO dosyasını da EFI dosyasını da direkt buradan indirdim. Ana başlık olarak bahsettiğim konu direkt buradaki dosyalar.
Tam olarak anlattığınız gibi yaptım işlemi. Hatta emin olmak için 1-2 defa yaptım ama olmuyor.Öncelikle indirmiş olduğunuz EFI'yi klasöre çıkartın. Ardından EFI>OC>configler>Laptop>İntel klasörü üzerinden config-kabylake.plist yazan dosyayı OC klasörüne atıp ismini config.plist olarak değiştirin.
Bizim EFI ile denediğinde aldığın hatanın bir görselini yollar mısın ?Tam olarak anlattığınız gibi yaptım işlemi. Hatta emin olmak için 1-2 defa yaptım ama olmuyor.
Siyah ekranda tek satır olarak "ocb startimage failed - aborted" bu hatayı alıyorum daha sonra boot kapanıyor. Şuan evde olmadığımdan atamıyorum.Bizim EFI ile denediğinde aldığın hatanın bir görselini yollar mısın ?
BIOS ayarlarını buradaki rehbere göre yaptın mı ?
OpenCore: macOS Sonoma 14.0 Intel & AMD Kurulum İmajı
Yapılması Gereken BIOS ayarları: AMD işlemcili cihazlar için kurulumdan önce yapılması gereken BIOS ayarları: Not: İlk olarak BIOS'un varsayılan ayarlara dönmesi için "Optimize Defaults" yapılması gerekir. Fast Boot= Disable Secure Boot= Disable Serial/COM Port= Disable Parallel Port= Disable...www.technopat.net
Bizim EFI ile denediğinde aldığın hatanın bir görselini yollar mısın?
BIOS ayarlarını buradaki rehbere göre yaptın mı?
OpenCore: macOS Sonoma 14.0 Intel & AMD Kurulum İmajı
Yapılması Gereken BIOS ayarları: AMD işlemcili cihazlar için kurulumdan önce yapılması gereken BIOS ayarları: Not: İlk olarak BIOS'un varsayılan ayarlara dönmesi için "Optimize Defaults" yapılması gerekir. Fast Boot= Disable Secure Boot= Disable Serial/COM Port= Disable Parallel Port= Disable...www.technopat.net
Booter/ Quirks kısmında DevirtualiseMmio boolean olarak "False" görünüyor. GenSMBIOS ile uygun hale getirdiğimi düşünüyorum. i5 7300HQ işlemci var. hd graphics 630 onboard grafik kartı var. Bu nedenle model olarak MacBookPro14,3 seçtim. Umarım doğrudur. DevirtualiseMmio değerini değiştirmem gerekiyor mu?Şimdi bu hatayı temiz kurulum yaparken mi alıyorsun ?
Config dosyanı aç GenSMBIOS ile uygun SMBIOS gir.
Boot args'ta no compat check kodu varsa sil.
Booter/ Quirks kısmında DevirtualiseMmio kısmındaki durum nedir ?