Çözüldü i5 7300HQ ve GTX 1050 sistem anlık FPS düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berkan16

Hectopat
Haziranda laptop almıştım özellikleri GTX 1050 4 GB ve i5 7300HQ. İşlemciden HDD'den gelebilecek sesler geliyor. İşlemciden geldiğine eminim ve FPS dropları yaşıyorum. Mesela scroll kaydırırken de tiz bir ses geliyor doğru düzgün oyun oynayamıyorum. GTA V'te CPU kullanımım 100'ken GPU kullanımım 70-100. Darboğaz söz konusu olmamalı bu işlemci ile bu ekran kartı arasında. Resmen bilgisayardan soğudum çözümler için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Recep Bey geç bir cevap oldu biraz ama ilginiz için teşekkürler Sorunlarım Windows10 Update'leri ve sürücülerin Update'lerinin sorunları aşmasıyla düzeldi sanırım. Ufak tefek FPS droplar almaya devam etmekteyim ancak onlar da hala HDD kullanmamdan ve 8 GB RAM kullanmamdan kaynaklıdır diye düşünüyorum. İyi forumlar.
Aynı sorun bende de mevcut, henüz bir çözüm bulamadık. Geçtiğimiz birkaç gün içinde CS'de en az 150 FPS alırken bir şey oldu ve 90'dan yukarı alamamaya başladım. Dediğin gibi CPU %100 ve GPU %40-70 bazen 100 kullanılıyor. İşin garibi ise sıcaklıklarda anormallik yok. Aynı dertten müzdaribiz. Yardımlarınızı bekliyoruz.

Windows 10'a son gelen güncellemeleren bir tanesi performans kaybı yaşatıyor olabilir. Bir arkadaşımda da aynı sıkıntı var.

Windows 10'a son gelen güncellemeleren bir tanesi performans kaybı yaşatıyor olabilir. Bir arkadaşımda da aynı sıkıntı var.
Güncellemeden dolayı kaynaklandığını sanmıyorum çünkü bu olay güncellemenin ardından yaşanmadı, ben de hep böyle.

Güncellemeden dolayı kaynaklandığını sanmıyorum çünkü bu olay güncellemenin ardından yaşanmadı, ben de hep böyle.
Sistem sorun olan sistemin aynısı fark ettiyseniz. Win 10'da düşük FPS aldığım için 8.1'e geçtim. Şimdi canavar oldu.
  • NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti (Mobile)
  • Intel Core i5 7300HQ
  • 8 GB 2400 MHz DDR4 RAM
  • Windows 8.1 Pro
  • 1 TB HDD
  • (Alınacak) Samsung 860 Evo M.2 SSD

İmzamdaki sistem sorun olan sistemin aynısı fark ettiyseniz. Win 10 da düşük FPS aldığım için 8.1 e geçtim. Şimdi canavar oldu.
Sizin GPU'nuzla bizim GPU'muz arasında yaklaşık %40 performans farkı var? Ti yazmışsınız. Bu bilgisayarı yaklaşık 2 sene önce aldım ve aldığımdan beri W10 kullanıyorum. İlk başta problem yaşatmıyordu(crackli W10 olmasına rağmen. ) Şu an Retail lisanslı W10 kullanıyorum arasında performans farkı yok oyunlarda. Zaten Windows 7-8-10 arasında performansta fark olduğu bariz bir şekilde ortada. Bahsettiğimiz W10'un performansı düşürmesi değil. CPU'nun %100'ü kullanılıyorken ekran kartının %50 civarlarında keyif yapması.
Kardeşim bilgisayarın markası Monster mı?

Anladığım kadarıyla bu dertten kimse müzdarip değil ki yardım yok veya insanlar böyle bir sisteme sahip değil, bilgisayarının garantisi duruyorsa yolla kardeşim oyun oynayamıyorum diye.

1050 Ti diye geçiyor fakat sürücüye 1050 4 GB yazıyor. Onu ben de anlamadım. [emoji3]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…