Çözüldü i5 7300HQ ve GTX 1050 sistem anlık FPS düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berkan16

Hectopat
Haziranda laptop almıştım özellikleri GTX 1050 4 GB ve i5 7300HQ. İşlemciden HDD'den gelebilecek sesler geliyor. İşlemciden geldiğine eminim ve FPS dropları yaşıyorum. Mesela scroll kaydırırken de tiz bir ses geliyor doğru düzgün oyun oynayamıyorum. GTA V'te CPU kullanımım 100'ken GPU kullanımım 70-100. Darboğaz söz konusu olmamalı bu işlemci ile bu ekran kartı arasında. Resmen bilgisayardan soğudum çözümler için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Afterburner kurup oyun içinde işlemci sıcaklığı ve frekans değerini paylaşır mısınız?

Minidump paylaşın:

Recep Bey geç bir cevap oldu biraz ama ilginiz için teşekkürler :) Sorunlarım Windows10 Update'leri ve sürücülerin Update'lerinin sorunları aşmasıyla düzeldi sanırım. Ufak tefek FPS droplar almaya devam etmekteyim ancak onlar da hala HDD kullanmamdan ve 8 GB RAM kullanmamdan kaynaklıdır diye düşünüyorum. İyi forumlar.
GPU masaüstü gücündeki 1050 Ti ile aynı güçte ama işlemci masaüstündeki i57400 işlemci kadar güçlü değil.
i5 2500 işlemci bile bu işlemciden daha güçlü bir işlemci ve bu işlemci 2013 yılında çıkmış sen hesap et artık nasıl bir işlemci olduğunu.

GPU'nun güçleri aynı değil. Arada gözle görülecek kadar fark var fakat masaüstü versiyonu bile yetersiz gelmeye başladı.

GPU'nün güçleri aynı değil. Arada gözle görülecek kadar fark var fakat masaüstü versiyonu bile yetersiz gelmeye başladı.

Arasında uçurum bir fark yok masaüstündeki 1050 Ti ile laptoptaki 1050 Ti'nin. 5-10 FPS arası fark var en fazla.

GPU'nün güçleri aynı değil. Arada gözle görülecek kadar fark var fakat masaüstü versiyonu bile yetersiz gelmeye başladı.

Sen 8.1 kurdum demiştinya Windows 8.1'de Touchpad Driver'inı nasıl kurabildin şu an bende 8.1e geçirdim test etmek için oyun kuruyorum ama Touchpad Driver'i yok gibi.

Tek çare ayarları sonuna kadar yükseltip 30 FPS ile takıla takıla oynamak.
BIOS sürümünü güncellemeyi denedin mi?

Bir de halen daha HDD kullanıyorsan SSD'ye geçmen mümkün mü?

Afterburner kurup oyun içinde işlemci sıcaklığı ve frekans değerini paylaşır mısınız?

Minidump paylaşın:

Recep Bey geç bir cevap oldu biraz ama ilginiz için teşekkürler :) Sorunlarım Windows10 Update'leri ve sürücülerin Update'lerinin sorunları aşmasıyla düzeldi sanırım. Ufak tefek FPS droplar almaya devam etmekteyim ancak onlar da hala HDD kullanmamdan ve 8 GB RAM kullanmamdan kaynaklıdır diye düşünüyorum. İyi forumlar.

Artı -1 Eksi
Çözüm

Kesinlikle günümüzde 8 GB RAM GTA V vb. oyunlarda yetersiz kalıyor RAM takviyesi yaparsanız eminim sorunlarınız düzelecektir, tabii ki bakımlı bir laptop ise :) İyi günler

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı