i5 7300HQ ve GTX 1060 Laptop Oyunlarda Düşük FPS ve GPU Kullanımı

emn5805

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar aynı sorundan bende muzdaribim. Lenovo Legion Y720 laptop bilgisayarım var. GTX 1060 ekran kartı, İ5 7300HQ işlemcisi, 8 GB RAM, 1 TB HDD, 256 GB SSD var. PUBG de ultra, orta, düşük fark etmeksizin çok düşük FPS alıyorum MSİ AfterBurner programından baktığım zaman GPU kullanımı %30-40 oluyor. Ne yaptıysam çözemedim. Driverları sildim baştan kurdum, ekran kartı driverlarını farklı sürümlerini denedim en son sürümü denedim... Isınma sorunu da yok. Nvdia ayarlarından PUBG'yi seçip, PUBG açıldığı zaman Nvdia'yı kullan da aktif. Yapamıyorum yardım edin :/
Yardım etseniz :/

Son düzenleme:
O lanet sorundan bende şikayetçiyim. Bazen iyi performans veriyor. 2.5 ay önce ekran kartımı aldım. Taktığımda sıkıntı yoktu 80 fpsleri görüyordum. Şuanda 30-40 FPS alıyorum şaka gibi.

GPU kullanımıma gelirsek aynısını bende yaşıyorum. Bazen %50 oluyor. Bazen %40. Bazen %60 kafasına göre ayarlıyor. %99 olsa çok iyi performans verecek ama yapmıyor. Bu arada darboğaz yok.
Genellikle 40-50 kullanıyor. Sıcaklık değerleri ise 30-40 derece.

Bende de HP omen var 7300hq ve 1060 maxQ lu pubg yi high ayarlarda oynuyorum daha iyi fps veriyor 120 de gördüm 100 de genelde 80 60 civarı oluyor ama yerine göre 50 ye de düşüyor oyun yüzünden.

Ekran kartınızı Geforce programı ile son surumu indirin ve temiz kurulum yapın,NVIDIA denetim masasından işlemcinin içinde bulunan 630 seçili olabilir,bunu kontrol ediniz.

NVIDIA Denetim Masasına girip resimde açtığım kısımda oyunu bulup bakın 2. Bu program için tercih edilen grafik işlemci kısmı bu şekil demi onu kastetmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…