i5 7400 %100 CPU Kullanımı Sorunu

Daha fazla  
  • MSI Nightblade Mi 3
  • i5 - 7400
  • GTX 1060
  • 8 GB RAM DDR4
  • 128 GB SDD
  • 1 TB HDD
Fortnite oynarken fark ettim bu sorunu. Mouse akıcı olarak dönmüyor fakat FPS 200 civarı, görev yöneticisine baktığımda %100 CPU kullanımı, %85-%90 Bellek kullanımını gördüm. Bu değerleri nasıl indirebilirim? Bilgisayar henüz 1 haftalık ve GPU ve CPU kullanımına ısısına MSI Afterburner programından baktım. Orda da %97 CPU, %93 GPU kullanımı var. Ayriyeten GPU 63°, CPU ise 53°.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekran Görüntüsü (35).jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunu oynarken yayında yapıyorsun sanırım, streamlabs OBS programı gibi bir program kullanıyor ve yayın yapıyorsan, işlemci kullanımının artması normaldir. Almış olduğun FPS değeri iyi, ısı değerleri iyi, GPU kullanımı iyi, herhangi bir darboğaz sözkonusu değil. İşlemci, RAM kullanımının yüksek olmasını neden bu kadar kafaya takıyorsun , anlamadım. Bilgisayarında herhangi bir sorun yok.
Tatildeydim göremedim kusura bakma, yayın işlerine başladım yeni yeni obsden yayın açıyorum evet takıldığım konu CPU kullanımı %100 olduğunda Fortnite vs oyunlarda mouseyi çevirdiğimde yavaş dönüyor ve takılmalı dönüyor. FPS’e baktığımda ise 60 alıyorum 60’a sabitlediğim için, dolayısıyla düzgün oynayamıyorum tek sıkıntım bu.

Arkada Epic Games , StreamLabs , Adobe , Windows Search hizmeti vs. var ondan kaynaklanıyor.

Ayrıca oyunda açık olunca mecbur kullanılıyor. Çok ısınmıyorsa dert etme ama oyun performansı için kapatman gerekiyor bazı şeyleri.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı