i5 7400-Ekran Kartı Önerisi

Ben o işlemci ile sırasıyla 1050 Ti, RX 570, 590, 580, 1660 Ti kullandım darboğaz söylenildiği gibi değil tamamen kullanılabilirler. 1660 hiç kullanmadım ama alınabilir aralarından en mantıklı olanı bence. RX 570 dışında diğer hepsini alabilirsin onu geçtim birisi 750 Ti önermiş şakaysa gerçekten komik ama değilse daha komik.

Zaten 730 var. :D
Ben o işlemci ile sırasıyla 1050 Ti, RX 570, 590, 580, 1660 Ti kullandım darboğaz söylenildiği gibi değil tamamen kullanılabilirler. 1660 hiç kullanmadım ama alınabilir aralarından en mantıklı olanı bence. RX 570 dışında diğer hepsini alabilirsin onu geçtim birisi 750 Ti önermiş şakaysa gerçekten komik ama değilse daha komik.
Bilgisayar özelliklerin nelerdi?

Zaten 730 var. :D

Bilgisayar özelliklerin nelerdi?

O öylesine sırf görüntü versin diye takılacak bir kart onda sorun yok ama dünya üzerinde öneren bile bulamazsın o işlemciye(Bilgisi 0 olanlar dışında tabi ki de)

Özellikler zaten RAM kaldı geriye o da 12GB'dı sonra komple değiştirdim onları satıp RTX 2060, i5 9400F falan aldım.

Anakart ile işlemciyi satsam?

Hocam anakart ile işlemciyi satmanız gerekiyor. Ryzen sistemlerin imkan sunduğu RAM frekansları da Intel'e göre yüksek sizin RAM kaç MHz?
Fiyat konusuna gelecek olursak da 1300TL dediğiniz yer neresi bilmiyorum fakat o fiyatlar şişirilmiş durumda eski işlemcileri yüksekten satıyorlar ya da stokta kalmıyor fiyatını yükseltiyorlar. 7.nesil ile 9.nesil kıyaslanamaz sizin anakart modeliniz de satış fiyatınızı etkiler piyasadaki ortalama fiyatlara göz atın o civarlara satabilirsiniz.

Fiyatlar neye göre belirleniyor?
7400-1300TL
9400-1250TL

Fazla bir bilgim yok herhalde 9400 daha iyidir.

Aslında şöyle söyleyeyim 1050 Ti gibi kartlarda i5 9400F ve 7400 neredeyse aynı tek farkları birinin 6 diğerinin 4 çekirdek olması. Fakat iş daha yüksek kartlara gelince işlemcinin yük bindiği oyunlarda özellikle darboğaz oluyor yani ekran kartını besleyememe durumundan kaynaklanan sorunlar meydana geliyor bunun en önemli sorunlarından biri çekirdek sayısı ve hızı. Bence al 1660 çokta sorun yaşamazsın dediğim gibi ama ileride değiştirme ihtimalin yoksa işlemcini falan RX 580 al hiç sorun çıkarmaz. Fiyat konusuna gelirsek şöyle oluyor aslında neredeyse ürünlerin fiyatı sabittir her şeyde. Firma ekran kartını sabit 250 dolarda çıkarıyor diyelim A modelini B modelini 500 dolar C modelini 1000 dolar. Birkaç sene sonra biraz daha geliştirerek çıkarıyor bu sefer A modeli olarak çıkacak kartı 250 en fazla 5-10 dolar ekliyor fakat performans farkı var bu sefer ne oluyor bir önceki modeli geçtim 10 sene önce çıkan kartın fiyatı, ilk çıkış fiyatı olarak kaldığı ve dolar kuruna göre satıldığı için mesela ara Vatan üzerinden hatta link atayım
gördüğün gibi ilk piyasaya çıkış fiyatından satılıyor fakat stokta yok. Geçmişte kişi, 1200TL'ye aldığı için hala düşünüyor ki sıfır fiyatı 1250 yarısına satarsam bunu 600-700TL'ye rahat gider fakat bilmiyor ki zaten yeni çıkan bir işlemci daha iyi performansla fiyatı aynı. Sıfır ürün üzerinden konuşursak zaten bunlar çok kalmıyor sıfır piyasada olanlar da elde kalanlar zaten fiyatı düşmedikçe satılmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı