i5 7400 GTX 1080 Ti 4K TV darboğaz yapar mı yapıyor?

imrancalis

Centipat
Merhaba;
Elimde;
GTX 1080 Ti 11GB
i5 7400 ve 16 GB RAM var.
Darboğaz yapıyor olabilir mi işlemcim? 4K Samsung TV'de kullanıyorum. Assasin Creed hariç hiçbir oyunda sorun olmadı ama maalesef bu oyunda oyun çöküyor sürekli. Sebebi darboğaz mı yetersiz kalması mı?

Şayet yetersiz ise sizce anakart + işlemci + kasa ne almalıyım? Yeni bir işlemciyi anakart desteklemeyebilir.

Teşekkürler

İşlemcinizi değiştirmelisiniz diye düşünüyorum.

4K'da darboğaz yapacağını sanmıyorum ama siz yine de MSI Afterburner ile oynarken CPU kullanımına bakın, bende darboğaz yaşamıştım ve oyun çökmüyordu, eğer diğer oyunlarda olmuyorsa sıkıntı yok demektir.
Darboğaz ani FPS düşüşleri yaşatır, oyunda çökme olmaz.

Madem ki oyundan çökmez atmaz nedir bu sorun anlayamadım. yabancı forumlarda birisi şöyle demiş:
"pagefile was system managed," yani pcde ki bir ayarı değiştirmiş pagefile mı ne öyle çözülmüş bu nedir bilen varmı?
R5 3600 Ryzen 7 3700X veya Ryzen 9 3900X bu işlemcilerden hangisini tercih etmeliyim ? tabi ram anakrt kasa da gerekecek üstüne.

ama dediğiniz gibi 4k da darboğaz yapmaz yapsada oyundan atmaz ise bulamıyorum ben sorunu birtürlü

Ben İ5 4690 + GTX 1070 ile 1080p'de darboğaz yaşadım, ama hiçbir oyunda çökme yaşamıyordum işlemcimi güncelledim sonra yazılımsal olarak sıkıntıdan dolayı çökme oluyordu mavi ekranda oluyordu ama çözdüm hepsini.
Darboğaz dediğimiz şey işlemcinin ekran kartı hızına yetişemediğinden ekran kartı kullanımının düşmesi olayıdır.
Oyundan çökmeler herzaman sizden kaynaklı olmaz. Diyorsunuz ki sadece AC'de oluyor o zaman o oyunda bir sıkıntı var demektir.

bu oyuna o kadar para verdim aldım ki orjinal kullanmıyordum. yani yabancı forumlarda da araştırmaya çalıştım ama bulamadım. açıkçası ne yapmak gerek bilmiyorum. AC hariç sorun olmadı bugune kadar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…