i5 7400 sistem toplama

mesvt

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar aşağıdaki sistemi toplamaya karar verdim.

Artı ve eksi yönlerini belirterek tavsiyede bulunabileceğiniz başka bileşenler olursa memnun olurum. Bence şunu al bu daha iyi demek yerine neden tavsiye ettiğinizi açıklarsanız konu kirlenmemiş olur.

Ekran kartı ile pek bir seçeneğim yok maalesef. Beni 1-2 sene arasında götürmesi için RX560 olanı seçmek durumundayım hem de monitörü AMD kartın özelliği olan Freesync özellikli 144 Hz olarak seçtiğim için mecbur kaldım diyebiliriz. Gönül isterdi ki RX570-580 alayım ama biliyorsunuz piyasa durumunu. 2 sene sonra bu kart çöp olduğunda piyasa da o zamana kadar düzene girer ve ben de yeni bir ekran kartı ile 8 GB RAM eklerim diyerek bu kartı seçtim. Oyun olarak çok aşırı özellik isteyen oyunlar oynamıyorum.

Bu arada bu yazıyı yazarken 630TL olan kart 710 liraya çıktı :)
  • Intel Kaby Lake Core i5 7400 3.0GHz 6MB Cache LGA1151 İşlemci
  • MSI B250M PRO-VDH Intel B250 2400MHz DDR4 Soket 1151 mATX Anakart
  • ASUS ROG-STRIX-RX560-4G-GAMING
  • Kingston HyperX Black 8GB 2400MHz DDR4 Ram HX424C15FB2/8
  • Kingston HyperX Fury 120GB 500MB-500MB/s Sata3 SSD SHFS37A/120G
  • Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze 12V 45A Aktif PFC Güç Kaynağı
  • Dark N10 USB 3.0, 5x12cm Fan, Fan Kontrolcülü, Pencereli ATX Kasa
  • Viewsonic XG2401 24" 1ms (2xHDMI+Display) Full HD Freesync Oyuncu Monitör
  • Bloody B2100 Kablolu Oyuncu Klavye Mouse Set

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak İntel tarafında G4560 dışında ki işlemcilerden uzak dur Ryzen kullan. İkinci olarak RX 560 4GB fiyatına 1050 Ti bulabilirsin.

Tabiki aynı fiyata 1050Ti bulabilirim fakat ekranın Freesync ve 144 Hz özelliğini kullanmak için AMD istiyorum yoksa bu ekranin bir özelliği kalmıyor.

Ekran kartına çok para vermek istemiyorum bu yüzden düşük model almaya karar vermiştim ama RX460 2GB modeller bile 600-700 TL civarında. Çok can sıkıcı bir durum.

Bu arada işlemci olarak İntel'de kalıcam gibi. Aralarında pek bir fark yok sanırım tek artısı Ryzen işlemcilerin güncel olması ve İntel gibi yakın zamanda platform değiştirmeyeceği değil mi?

Son düzenleme:
Tabiki aynı fiyata 1050Ti bulabilirim fakat ekranın Freesync ve 144 Hz özelliğini kullanmak için AMD istiyorum yoksa bu ekranin bir özelliği kalmıyor.

Ekran kartına çok para vermek istemiyorum bu yüzden düşük model almaya karar vermiştim ama RX460 2GB modeller bile 600-700 TL civarında. Çok can sıkıcı bir durum.

Bu arada işlemci olarak İntel'de kalıcam gibi. Aralarında pek bir fark yok sanırım tek artısı Ryzen işlemcilerin güncel olması ve İntel gibi yakın zamanda platform değiştirmeyeceği değil mi?
Daha iki gün önce 550 TL civarında RX 560 2GB aldım. Ayrıca 144 HZ için AMD almana gerek yok. Bu arada İntel platform değiştiriyor AMD bu soketten devam ediyor, Ryzenlar çok daha güçlü ve kullanışlı, ileride upgrade olarak 1060 taktın diyelim 7400 ile darboğaz bile yapabilir.

Monitör 144 Hz olayını Freesync özelliği ile birlikte vermiyor mu. G-Sync değil monitör.

Nvidia kart alırsan 144 Hz özelliğini kullanamam diye biliyorum.

Benim kafa karıştı komple.
Monitörlerin bazıları G-Sync bazıları ise Freesync teknolojisini destekliyor bazıları ise ikisinide desteklemiyor. AMD kartları Freesync teknolojisini G-Sync ler ise Nvidia teklonojisi ile birlikte çalışmıyorlar mı?

Ben şimdi bu monitöre Nvidia kart alsam 144Hz ile çalıştırabilir miyim?

Mesela aşağıdaki linkte bahsetmişler.

Freesync Destekli Monitörde Nvidia Ekran Kartı Kullanmak

Merhaba,
Freesync-Gsync monitörün Hertz değerine tam olarak etki etmiyor. Yani monitörünüz 144Hz+Freesync ise, Nvidia kart takarsanız 144Hz özelliğinden yararlanabilirsiniz sadece Freesync kullanamazsınız.
Peki monitörü bu kadar pahalı seçmenizin sebebi nedir? Merak ettim doğrusu.
2. olarak, Ryzen 5 serisi ile Intel i5 serisi arasında oyun performansı olarak fark yok. Genel performans olarak Ryzen'lar çok daha önde. R5 1500X veya R5 1600 almanız durumunda ileride GTX 1070 de alsanız besleyecektir. 4K monitör ile 1080Ti'ı da besler R5 1600 :)

Merhaba,
Freesync-Gsync monitörün Hertz değerine tam olarak etki etmiyor. Yani monitörünüz 144Hz+Freesync ise, Nvidia kart takarsanız 144Hz özelliğinden yararlanabilirsiniz sadece Freesync kullanamazsınız.
Peki monitörü bu kadar pahalı seçmenizin sebebi nedir? Merak ettim doğrusu.
2. olarak, Ryzen 5 serisi ile Intel i5 serisi arasında oyun performansı olarak fark yok. Genel performans olarak Ryzen'lar çok daha önde. R5 1500X veya R5 1600 almanız durumunda ileride GTX 1070 de alsanız besleyecektir. 4K monitör ile 1080Ti'ı da besler R5 1600 :)

1250TL civarında seçtiğim monitör.
Diyelimki bu monitörde Nvidia 1050Ti ile oyunlarda 130 civarı FPS yakaladım (örneğin LOL) monitör sorunsuzca 130 FPS'yi aktarabilecek mi?

Bu monitörü seçmemin amacı piyasa normale döndügünde 8GB Ram ile RX580 alıp yükseltmek.

Şunu yanlış yapıyorsun diyip önerebileceğiniz bir sistem varmı peki?

1250TL civarında seçtiğim monitör.
Diyelimki bu monitörde Nvidia 1050Ti ile oyunlarda 130 civarı FPS yakaladım (örneğin LOL) monitör sorunsuzca 130 FPS'yi aktarabilecek mi?

Bu monitörü seçmemin amacı piyasa normale döndügünde 8GB Ram ile RX580 alıp yükseltmek.

Şunu yanlış yapıyorsun diyip önerebileceğiniz bir sistem varmı peki?
Evet aktarabilecek.
Daha sonradan yükseltme yapacak iseniz sorun yok hocam. Alabilirsiniz.
Ancak bence şuan için ekran kartını yurt dışından alın. Amazon.de veya Newegg olabilir. Çok daha ucuza gelir. 1050Ti fiyatları neredeyse 1000TL'yi bulmuş durumda. Newegg üzerinden GTX 1060 şuan 1050TL civarına geliyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı