i5 7400 Stres testinde 80 dereceyi görüyor

Damnman

Hectopat
Yer
İstanbul
i5 7400 işlemcim var. Prime 95 ile tam 30. dakikada aldığım sonuçlar bunlar, sizce normal mi? Stok soğutucu vardır, overclock yoktur. Kasa temiz. Termal macun 2-3 yıllık 2-3 ay önce fan temizliği yaptım, fanı geri takınca macunu ellemedim ama azdı. Sizce macun alıp değiştirmeye gerek var mı? Macunu zamanında bilgisayarcıya değiştirmiştim ne kalite olduğunu bilmiyorum. (Bir de Core 3 çekirdeği niye düşük sıcaklık ve düşük kullanımda duruyor?)

dfghndghm.png

Stok soğutucu ve Prime95 gibi sentetik bir test için değerler normal. Günlük kullanımda bu sıcaklıklara çıkmaz.

CPU Benchmark test yapıp diğer i5-7400'ler ile karşılaştırsanız daha sağlıklı olur. Fotoğraftakine bakılırsa CPU tam yükte olmamasına rağmen 82'lere çıkmış duruyor, yüksek sıcaklıktan dolayı throttling yapıyor olabilir. Macun değişikliği ise istisnasız her cihaza lazım.

CPU benchmark test yapıp diğer i5-7400'ler ile karşılaştırsanız daha sağlıklı olur. Fotoğraftakine bakılırsa CPU tam yükte olmamasına rağmen 82'lere çıkmış duruyor, yüksek sıcaklıktan dolayı throttling yapıyor olabilir. Macun değişikliği ise istisnasız her cihaza lazım.

Kullanım hep %100 de geziyordu minimum 90 95 falandı yalnızca core#3 hariç."throttling" ne oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı