i5 7400 ve 1050 Ti Oyunlarda %100 CPU kullanımı

erenbilgicc

Decapat
Bu aralar sadece Valorant oynuyorum ve Valorant oynarken CPU değerim %100'lere rahat bir şekilde ulaşıyor. Sıcaklık değerlerim oyun esnasında minunum 50 maksimum 65 derecelere çıkıyor. CPU değerim %100'lere ulaştığında Discord'daki sesler donuyor. En büyük problem ise sanki oyunum 80-100 FPS ama Crosshair'im 2-3 fpsmiş gibi acayip derecede rahatsız edici takılmalar başlıyor. Anlıyacağınız durumdan oldukça müzdaribim.

Sistem bilgileri;
i5 7400.
MSI GTX 1050 Ti Gaming X.
8 GB DDR4 RAM 2133 MHz.
MSI B150 GAMING M3 anakart.
120 GB SSD / 1TB HDD.

Arka planda çalışan ve CPU mu ciddi bir şekide kullanan bir program yok oyun esnasında (Discord hariç).

CPU %100'e gelirse zaten kasmalar donmalar başlar. Görev Yöneticisi'nden başlangıç kısmına gelip kullanmadıklarını veya az kullandıklarını oradan pasif olarak ayarla. Hizmetler kısmından da Windows update ve Windows Search'ı bul önce durdurup sonra başlangıç kısmını "Devre dışı" yap kaydet tamam de. Hala aynı sıkıntı devam ederse MSI Afterburner fotoğrafı paylaşın detaylı inceleyelim.

Bu aralar sadece Valorant oynuyorum ve Valorant oynarken CPU değerim %100'lere rahat bir şekilde ulaşıyor. Sıcaklık değerlerim oyun esnasında minunum 50 maksimum 65 derecelere çıkıyor. CPU değerim %100'lere ulaştığında Discord'daki sesler donuyor. En büyük problem ise sanki oyunum 80-100 FPS ama Crosshair'im 2-3 fpsmiş gibi acayip derecede rahatsız edici takılmalar başlıyor. Anlıyacağınız durumdan oldukça müzdaribim.

Sistem bilgileri;
i5 7400.
MSI GTX 1050 Ti Gaming X.
8 GB DDR4 RAM 2133 MHz.
MSI B150 GAMING M3 anakart.
120 GB SSD / 1TB HDD.

Arka planda çalışan ve CPU mu ciddi bir şekide kullanan bir program yok oyun esnasında (Discord hariç).

Sıcaklık seviyeleri gayet normal. normal de aldığınız FPS değeri neydi ?.

Sıcaklık seviyeleri gayet normal. normal de aldığınız FPS değeri neydi ?.

Normalde, düşük ve orta arası ayarlarda genelde 100 150 fps arası alıyordum.
CPU %100'e gelirse zaten kasmalar donmalar başlar. Görev Yöneticisi'nden başlangıç kısmına gelip kullanmadıklarını veya az kullandıklarını oradan pasif olarak ayarla. Hizmetler kısmından da Windows Update ve Windows Search'ı bul önce durdurup sonra başlangıç kısmını "Devre dışı" yap kaydet tamam de. Hala aynı sıkıntı devam ederse MSI Afterburner fotoğrafı paylaşın detaylı inceleyelim.

Dediğiniz kısımları durdurduktan sonra nereyi devre dışı bırakacağımı anlayamadım biraz daha yardımcı olur musunuz?
Teşekkürler

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı