i5 7400 ve GTX 1050 Ti sistem toplama

KickerHouse

Kilopat
Daha fazla  
  • Anakart : MSI H110M PRO-VD Intel H110 Soket 1151 DDR4 2133Mhz 243TL
  • İşlemci : Intel Core i5 7400 Soket 1151 815TL
  • Ekran Kartı : Asus GeForce GTX1050 Ti EXPEDITION GAMING 4GB GDDR5 128Bit DX12 744TL
  • RAM: GSKILL 8GB Aegis DDR4 2133Mhz CL15 Single Ram F4-2133C15S-8GIS 397TL
  • Kasa : CM MasterBox Lite 5 500W 80 Plus USB 3.0 Pencereli MidTower Kasa 451TL

Arkadaşlar böyle bir sistem toplamayı düşünüyorum. CS:GO, GTA V, PES17, BF1, CODWW2 gibi oyunlarda durum nasıl olur, ayrıca video edit yaparken render alırken bana sıkıntı çıkarır mı? Nasıl performans alırım? Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim. İşlemci olarak i5 7400 yerine G4560 alırsam ne kadar düşüş olur? Ne gibi sıkıntılar olur? Cevapları bekliyorum, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizde HDD mevcut mu? Sisteme koymamışsınız da.

Render için AMD Ryzen daha iyi bir seçenek olacaktır.

I5 7400 ile Pentium G4560 arasındaki performans farkı fazladır.

Toplam bütçenizi söylerseniz daha iyi bir sistem dizebiliriz.

Elinizde HDD mevcut mu? Sisteme koymamışsınız da.

Render için AMD Ryzen daha iyi bir seçenek olacaktır.

I5 7400 ile Pentium G4560 arasındaki performans farkı fazladır.

Toplam bütçenizi söylerseniz daha iyi bir sistem dizebiliriz.
Evet elimde HDD mevcut o yüzden sisteme eklemedim. Bütçem 2500 TL, fazla olmadan 2500'ü aşadabilir. Nasıl bir sistem önerirsin? Render ve game için sadece birisi olmayacak cünkü.

Merhaba gördüğüm kadarıyla render ve game performansı istiyorsunuz işlemciniz hem render hem oyun için harika fakat render için AMD Ryzene kaçar iseniz oyun performansınızı düşüreceksiniz o yüzden Intel Core i5 7400 harika bir seçim olmuş.

Merhaba gördüğüm kadarıyla render ve game performansı istiyorsunuz işlemciniz hem render hem oyun için harika fakat render için AMD Ryzene kaçar iseniz oyun performansınızı düşüreceksiniz o yüzden Intel Core i5 7400 harika bir seçim olmuş.
Peki AMD Ryzen seçersem oyun performansında ne kadar düşüs, video edit, render vs işlerde ne kadar daha iyi performans alırım? Arada uçurum olur mu?

Oyunda pekte çok büyük bir performans düşmeyecektir. En fazla 5-7 FPS diyebilirim video edit, render'da ise kullandığın render programına göre değişecektir aklında render programı var mı varsa söyler misin ?
Şunu da ekleyeyim AMD işlemcilerin çok ısındığını biliyorum. Eğer AMD alacaksan güçlü bir soğutucu alman gerekecektir.

After Effects ve Premiere kullanıyorum rahatça video edit yapabileceğim, render alabileceğim birşey olsun aynı zamanda oyunuda oynatsın güzelce istiyorum. İlk defa ciddi bi sistem topluyorum, deneyimim yok, her türlü bilgiye açığım.

After Effects ve Premiere kullanıyorum rahatça video edit yapabileceğim, render alabileceğim birşey olsun aynı zamanda oyunuda oynatsın güzelce istiyorum. İlk defa ciddi bi sistem topluyorum, deneyimim yok, her türlü bilgiye açığım.
Seçtiğin işlemci render ve oyun bakımından zengin AMD Ryzene geçmene gerek yok fakat şunu da eklemek isterim. Seçtiğin işlemci yüksek verimli ekran kartı düşük verimli ikisini de dengelemen lazım.

oyunda pekte çok büyük bir performans düşmeyecektir en fazla 5-7 fps diyebilirim video edit,render'da ise kullandığın render programına göre değişecektir aklında render programı var mı varsa söyler misin ?
şunuda ekleyeyim AMD işlemcilerin çok ısındığını biliyorum eğer AMD alacaksan güçlü bir soğutucu alman gerekecektir.
AMD yanıyor dimi?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı