i5 7400 ve GTX 1060 GTA 5'te Darboğaz

GPU kullanımının düşük olmasına rağmen aldığınız FPS değerleri gayet normal. Anormal bir durum yok. Bu sorun oyunlardan kaynaklı da olabilir. Eğer korsansa ve son sürümde değilse bu tarz sorunlar gayet normal. Gelen güncellemeler performans yamasıda içeriyor. Bütün bunlara ek olarak da eğer oyunu oynadığınız çözünürlük 1080p değilse GPU kullanımı hiç bir zaman tam kullanıma ulaşmayacaktır.

Şahsi fikrim GPU kullanım olayına takılmayın. Aldığınız FPS değerleri normal anormal bir durum yok. Kapatın MSI Afterburner değerlerini oyununuzun tadını çıkartın.
Değerler normal değil 60'ın hep altında FPS. Oyunun orijinal ve güncel olduğunu videoda gösteriyorum. Ayarlarda çözünürlüğün 1080p olduğunu da gösteriyorum. Ben yüksek FPS meraklısı birisi değilim oyunları genelde dikey eşitleme açık oynarım. Ama GTA'daki problem canımı sıkıyor bana rahatsızlık veriyor oynarken.
PSU kaç Watt? Markalı mı markasız mı? Bundan da olabilir güç yetmiyor olabilir.
Xigmatek 600W 80+ bronze.

60 FPS'yi sabit yakalamanız için custom ayarlar yapmanız lazım. GTX 1060 3 GB versiyonu özellikleri bakımından da kırpılmış versiyondur. Yani bazı ayarları yüksek bazıları orta veya düşük ayarlamanız lazım başka türlü yakalayamazsınız malesef.

60 FPS'yi sabit yakalamanız için custom ayarlar yapmanız lazım. GTX 1060 3 GB versiyonu özellikleri bakımından da kırpılmış versiyondur. Yani bazı ayarları yüksek bazıları orta veya düşük ayarlamanız lazım başka türlü yakalayamazsınız malesef.
Bilgisayarı ilk topladığım zamanlar 60 FPS sabit veriyordu.

Bilgisayarı ilk topladığım zamanlar 60 FPS sabit veriyordu.
Bilgisayarınız hala topladığınız gün gibi fakat oyun öyle değil malesef. Oyuna gelen updateler yeni içerikler falan oyun devamlı gelişiyor. Bütün bunlara ek olarak oyunun optimizasyonu ilk gün oynadığınız gibi de olmayabilir. Bir update ile iyileştirilirken bir diğeri ile kötü sonuçlar olabilir. Bunları göz önünde bulundurun.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı