i5 7400 ve GTX 1060 Oyunlardaki CPU Kullanımının GPU'dan Fazla Olması

abusulo27

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, şimdiden söylemek istiyorum bilgisayar hakkında pek bir bilgim yok ama bana değerler biraz fazla gibi geldi. PUBG oynarken ekran kartı maksimum 63 oluyor, bu normal gibi ama işlemci kullanımı %80, %90'lara kadar çıkıyor. Bu işlemci kullanım değeri fazla geldi bana göre, sizce normal mi bu değer?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sıralar PUBG için pekçok optimizasyon sorunu yaşayan kişiler var. Diğer oyunlarda test yaptınız mı?

Sisteminizin tamamını, güç kaynağı dahil yazar mısınız?

1080p oynuyorsunuz, değil mi? Ayarları zorluyorsunuz, değil mi?

Bu sıralar PUBG için pekçok optimizasyon sorunu yaşayan kişiler var. Diğer oyunlarda test yaptınız mı?

Merhabalar diğer oyunlarda test yapmadım.
Güç kaynağı:High Power 600W Simplicity 80+ Kırmızı Led Fanlı Güç Kaynağı (HPG-600ST-T12S)
SSD:Galax Gamer L S11 240GB 520-500MB/s SSD (TIAA1D4M4BG49CNSBCYD)
HDD:Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 210MB/s 64MB Cache Sata3
RAM:Team DDR4 8GB 2400MHz T-Force Vulcan Gaming Soğutuculu Ram Bellek
KASA:Dark N10 5 Fanlı, Fan Kontrolcülü, USB 3.0 Pencereli Bilgisayar Kasası
ANAKART: Asrock Fatal1ty B250 Gaming K4
İşlemci ile ekran kartını yazmıştım.
Evet 1080p'de oynuyorum fakat ayarlar düşükte oynuyorum.

Sistemin geri kalanı da yeterli. Sorunun temelinde kanımca iki sebep var.

Birinicisi; PUBG optimize konusunda sıkıntılı bir oyun üst seviye kartlarla bile sıkıntı çıkabiliyor.
İkincisi; O kartın ederi düşük ayarlar değil, bu yüzden düşük GPU kullanımı var, ayarları olabildiğince zorlayın, böylelikle ekran kartına yük binecektir.

Ve eğer bunların harici bir sorun varsa, başka oyunlarda da test edin ki GTA 5 gibi, anlayabilelim.

d

Düzeltme yapıyorum özür dilerim.Ekran kartı sıcaklığı maksimum 63°C derece oluyor fakat işlemci kullanımı %80 %90'larda seyir ediyor

günceldir arkadaşlar

1080p Low ayarlarda dahi olsa sorun yok. Bende oynarken aynı durumu yaşıyorum fakat FPS olarak sorun yok. Bu PUBG'nin optimizasyonu ile alakalı bir durum.

4. 6. 7. nesil İ5 işlemcilerin PUBG, GTA V, BF1 gibi oyunlarda yüksek CPU kullanımı normaldir. Bu tür oyunlar için İ7 işlemciler daha iyi olur. Grafik ayarlarını yükselterek, işlemciye binen yükü azaltabilirsiniz. İ5 7400, şu anda ki her oyunda GTX 1060 rahatlıkla besleyebilecek bir işlemidir. Darboğaz yapması sözkonusu değildir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı