i5 7400 ve GTX 1060 sistem toplama

AJudge

Hectopat
Arkadaşlar 5000-6000 TL arası bir sistem toplamayı düşünüyorum. Öncelikle PC toplamada çok tecrübeli değilim. Kendim şunu topladım. Sizce iyi bir sistem mi?

Sistem.PNG

Elimde HDD var. SSD gerek yok.

i5 8400 alabiliyorsunuz aynı bütçede. Anakartı da 300 serisi yaparsınız, daha güncel ve çok daha iyi bir performansa sahip olursunuz.
RX 580'ler uygun fiyata bulunabiliyor, GTX 1060'tan daha mantıklı bir fiyata bulursanız, elinizde bütçe kalması açısından değiştirebilirsiniz.
Ekstra soğutucu almanıza da şimdilik gerek yok.

i5 8400 alabiliyorsunuz aynı bütçede. Anakartı da 300 serisi yaparsınız, daha güncel ve çok daha iyi bir performansa sahip olursunuz.
RX 580'ler uygun fiyata bulunabiliyor, GTX 1060'tan daha mantıklı bir fiyata bulursanız, elinizde bütçe kalması açısından değiştirebilirsiniz.
Ekstra soğutucu almanıza da şimdilik gerek yok.
Testlere baktığımda GTX 1060 daha çok fps alıyor. Sizce RX 580 almalı mıyım?

Hocam DX12 söz konusu olduğu zaman yerin dibine bile vuruyor RX 580 alabilirseniz 8 gb modelini alın keyfinize bakın.
Sapphire Pulse AmdRadeon RX 580 8G OC 256 Bit GDDR5 (DX12) Fiyatı
bu en uygun,
Sapphire NITRO+ RADEON RX 580 8GB GDDR5 SPECI Ekran Kartı Fiyatı
buda kaliteli soğutma isterseniz düşünebileceğiniz ekran kartıdır ki bence pulse alın 3-5 derece için pek değmez.
Sormayı unuttum neden işlemci konusunda İNTEL hocam ? AMD daha güçlü işlemci alabilirsiniz. isterseniz toplayabilirim.

Arz talep meselesi fakat bu fiyata R5 2600 vs RTX 2060 gibi f/p canavarlarını kullanabilirsin.

Arz talep meselesi fakat bu fiyata R5 2600 vs RTX 2060 gibi f/p canavarlarını kullanabilirsin.
2060 sadece 2800 TL nerede toplayacak toplasa dahi ileriye dönük olmayacak. ve PSU gibi bilişenler kötü olacak.

Ekstra soğutucuya gerek yok. Alacaksanız da fiyatını hak eden bir şeyler alın, bu ürünün fiyatı çok fazla gibi geldi bana.

Yanlış Bilgilendirme
2060 sadece 2800 TL nerede toplayacak toplasa dahi ileriye dönük olmayacak. ve PSU gibi bilişenler kötü olacak.
Arada %60'a yakın performans farkına azıcık PSU kalitesi farkını değişirim. Ki arkadaşın sisteminde PSU da aşırı kaliteli bir PSU değil.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı