i5-7400 ve RX 470 sistemde oyunlarda CPU %100 kullanılıyor

ContisTR

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar; CPU Intel i5-7400 Kaby Lake, GPU RX 470 4 GB. AC Syndicate oynarken (Ultra 1366x768 çözünürlükte) FPS 45-60 arası oynuyor.

Fotoğrafta da görüldüğü gibi CPU %100'ken GPU yüzdesi 70-90 falan oynuyor böyle. Bunun çözümü nedir, neden kaynaklanıyor olabilir?

GPU sürücüsü ve BIOS güncel.

IMG_20201223_021404.jpg

Arkadaşlar; CPU Intel i5-7400 Kaby Lake, GPU RX 470 4 GB. AC Syndicate oynarken (Ultra 1366x768 çözünürlükte) FPS 45-60 arası oynuyor.

Fotoğrafta da görüldüğü gibi CPU %100'ken GPU yüzdesi 70-90 falan oynuyor böyle. Bunun çözümü nedir, neden kaynaklanıyor olabilir?

GPU sürücüsü ve BIOS güncel.

Eki Görüntüle 796126
Evet çözünürlükten dolay darboğaz olabilir.

Bir sıkıntı göremedim, çözünürlük ve grafik ayarına bağlı kullanımın yüksek.

Görev yöneticisi farklı diyor, AMD uygulaması farklı.
Bazı diğer oyunlarda da oluyor galiba dediğiniz gibi normal sanırım VSR ile 1080 alıp oynamaya çalışacağım tabii FPS 20 30 arası gidip geliyor ama yaoacak bir şey yok.

Diğer oyunlarda da oluyor mu?

Evet bazı oyunlarda oluyor. Ulftraya yükseğe aldığımda FPS sıkıntı çıkarıyor mese acs de 1080P'ye çekince.

Ben i5 4590 ile 1650 Super kullanıyorum, 7. nesil işlemci o GPU'yu nasıl darboğaza atıyor.

Oyunun optimizasyonu leş olduğu için öyle oluyor, oyun işlemciye çok fazla yüklendiği için işlemci ekran kartını besleyemiyor.

Hayır masaüstü.

AC Origins gibi ağır bir oyun açıkken 4/4 bir CPU'nun %100 olması tamamen normal. Oyun işlemciyi de çok yoran bir oyun bu, işlemci darboğazı sadece ekran kartı çok üst seviye ise olacak bir şey değil. Asıl lütfen siz bilgi sahibi değilseniz yorum yapmayın.

Origins değil syndicta yazamıyorum acs yani.

Bu %100 kullanım sıkıntı yaratır mı bana arkadaşlar uzun vadede?
8 GB RAM'de yetmiyor 16'ya çıkarmayı düşünüyorum sizce gerekli mi?
Çözünürlük işlemciyi rahatlatacak bir tavsiyesi olan varsa söyleyebilir.
Sistem 3 yıllık bu arada. Onu demeyi unuttum.

Görev yöneticisi farklı diyor, AMD uygulaması farklı.
Bazı diğer oyunlarda da oluyor galiba dediğiniz gibi normal sanırım VSR ile 1080 alıp oynamaya çalışacağım tabii FPS 20 30 arası gidip geliyor ama yaoacak bir şey yok.

Evet bazı oyunlarda oluyor. Ulftraya yükseğe aldığımda FPS sıkıntı çıkarıyor mese acs de 1080P'ye çekince.

Hayır masaüstü.

Origins değil syndicta yazamıyorum acs yani.

Bu %100 kullanım sıkıntı yaratır mı bana arkadaşlar uzun vadede?
8 GB RAM'de yetmiyor 16'ya çıkarmayı düşünüyorum sizce gerekli mi?
Çözünürlük işlemciyi rahatlatacak bir tavsiyesi olan varsa söyleyebilir.
Sistem 3 yıllık bu arada. Onu demeyi unuttum.
i5 7400 bende de var bende de öyle ya yapacak birşey yok gibi.

VSR ile Cyberpunk('Low') 2077'de 1080'e çektim çözünürlüğü eskiden CPU 100 kullanırken şimdi 70 80 arası değişiyor GPU 100 ara sıra 90'a düşüyor yani bir nevi çözdüm gibi.

Büyük ihtimalle düşük çözünürlükte darboğaz yapıyor dediğiniz gibi ama halen saçma geliyor düşük çözünürlükte neden darboğaz yapar ki.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı