i5 7400 ve RX 480 Sistem Toplama

MKarlion

Megapat
Katılım
23 Mart 2017
Mesajlar
176
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek


Arkadaşlar toplayacağım kasa bu şekilde. Değiştirmem gereken parçaları vesaire söylerseniz mutlu olurum. Alacağım son bilgisayar olacak özellikle oyunlarda artık kasmadan takılmadan son ayarlarda oynamak istiyorum. Bütçem buna el verdi. Önereceğiniz daha iyi parçalar varsa değiştirmemi istediğiniz lütfen belirtin. Teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle SSD; Adata SU800 tavsiye ediyorum. Hem daha uygundur hem de daha performanslı.
HDD; Toshiba P300 benzer fiyata daha performanslıdır.
Ekran Kartı; MSI Gaming X gerçekten fiyatını hak etmeyen pahalı bir ekran kartı modeli. 1000 TL civarına Asus'un çift fanlı 4GB modeli var. Performans olarak çok bir farkı olmayacaktır.
İşlemci; 11 Nisan'a kadar bekleyebilirsen Ryzen 1400+B350 anakart almanı tavsiye ederim. Stok soğutucusuyla 3,6 Ghz'e OC edersiniz ve rahatlıkla çok daha yüksek performans alırsınız.
RAM; Biraz daha yüksek frekanslı ancak hala uygun fiyatlı bir RAM alabilirsiniz.
 
Yalnız, gözünüzden kaçmış 2 unsur var. RX480 8pin istiyor. Çok büyük bir ihtimalle güç kaynağında 6pin bulunacak. Yani ya molex to 8pin adaptör ile kullanacaksınız -ki bunu tavsiye etmem- yada daha güçlü bir güç kaynağı alın. Sistem teknobiyotik'den çok daha ucuza alınabilir. Yada yukarıda denidiği gibi Ryzen'ı beklemek de daha mantıklı olabilir.
 

Teşekkür ederim önerilin için.


Uyarın için çok teşekkür ederim. Güç kaynağını ayrı almaya karar verdim.


Hocam ekran kartı 8 pin istiyor ama ben oraya 6 pin takarsam ne olur ?
 
Güç kaynağını zaten ayrı almak en mantıklısı. Dark N10 bütçeniz yetiyorsa öneririm onun dışında hine bütçeniz yetiyorsa Corsair vs550 öneriyorum.
B150M alıyorsun gördüğüm kadarıyla. Kaby Lake için BİOS güncellemesi yapıp göndermeleri lazim. Almadan önce siteyle irtibata geç.
 
Güzel sistem.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…