i5 750 1050 Ti sistemde Uncharted: Legacy of thieves açılmıyor

mithri

Femtopat
Daha fazla  
Saygıdeğer Technopat sakinleri,

Yıllardır PC versiyonunun çıkmasını bekledikten sonra dün maalesef hayal kırıklığına uğradım. Steam platformunda oyunu başlatmak istediğim sırada oyna butonu durduruluyor'a dönüşüyor. Bir müddet (3-5 saniye) bekledikten sonra tekrar oyna butonuna dönüşüyor. Herhangi bir hata veya uyarı ile karşılaşmıyorum.

öncelikle bilgisayar özelliklerimi yazmak isterim.

Windows 10 sürüm 22H2 (is derlemesi 19045.2130)
Intel(R) Core(tm) i5 CPU 750 @ 2.67GHz.
16 GB DDR 3 1333 MHz.
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti.
240 GB SSD.

denediğim adımlar.
  • Belki arka planda çalıştırmaya uğraşyordur diye 1 saat civarı PC'ye hiç dokunmadan bekledim ancak çalışmadı.
  • Oyunu kaldırıp yeniden kurdum herhangi bir sonuç elde edemedim.
  • Steam tartışmalar bölümünde önerilen bir husus "ekran kartı sürücüsü son sürüm idi 517.48'e geri çektim ancak herhangi bir sonuç elde edemedim."
  • Steam tartışmalar bölümünde önerilen bir husus "Steam platformunda oyunun özelliklerine -windowed yazdım yine herhangi bir sonuç elde edemedim."

Sadece bir kullanıcı, işlemci yapısının AVX2 uyumlu olması gerektiğini belirtmiş. İşlemcimin AVX2 destekleyip desteklemediğini nereden öğrenebilirim?
(2009 yılında toplamıştım bu bilgisayarı, SSD, RAM, ekran kartı... Yükselte yükselte bu güne kadar geldik emektarla. Umarım işlemci bu açıdan destekliyordur, çözüm vardır...)
Siz saygıdeğer okuyuculardan bu konuda bilgisi olan var ise yardımlarını, bilgilendirmelerini talep ederim.
Saygılarımla.

Son düzenleme:
Oyunu yapan ekip Iron Galaxy Studios yani Batman Arkham Knight'ın da dandik portunu yapan firma. God of War, Spiderman gibi oyunların aksine bu oyunun portu kötü. Fsr ve DLSS bozuk. FSR'ın performans modu ve kalite modu bazen aynı performansi veriyor düzgün çalışması için çık gir yapman gerek. Aynı şekilde Low ve Ultra arasındaki FPS farkı 10-20 arası oluyor sanki çok büyük bir ayar farkı yokmuş gibi. Ha en kötü durum çoğu işlemci de çalışmıyor olması. Spiderman gibi Ağustos da çıkan oyunda bile DLSS 3, Reflex, FSR 2.1 varken ki Nixxes'ı tebrik etmek lazım bu oyun daha yeni olmasına rağmen yeni teknolojilerin hiç birini barındırmıyor. Yani kısaca dandik bir port var karşımızda.

Yıllardır PC versiyonunun çıkmasını bekledikten sonra dün maalesef hayal kırıklığına uğradım. Steam platformunda oyunu başlatmak istediğim sırada oyna butonu durduruluyor'a dönüşüyor. Bir müddet (3-5 saniye) bekledikten sonra tekrar oyna butonuna dönüşüyor. Herhangi bir hata veya uyarı ile karşılaşmıyorum.

öncelikle bilgisayar özelliklerimi yazmak isterim.

Windows 10 sürüm 22H2 (is derlemesi 19045.2130)
Intel(R) Core(tm) i5 CPU 750 @ 2.67GHz.
16 GB DDR 3 1333 MHz.
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti.
240 GB SSD.

denediğim adımlar.
  • Belki arka planda çalıştırmaya uğraşyordur diye 1 saat civarı PC'ye hiç dokunmadan bekledim ancak çalışmadı.
  • Oyunu kaldırıp yeniden kurdum herhangi bir sonuç elde edemedim.
  • Steam tartışmalar bölümünde önerilen bir husus "ekran kartı sürücüsü son sürüm idi 517.48'e geri çektim ancak herhangi bir sonuç elde edemedim."
  • Steam tartışmalar bölümünde önerilen bir husus "Steam platformunda oyunun özelliklerine -windowed yazdım yine herhangi bir sonuç elde edemedim."

Sadece bir kullanıcı, işlemci yapısının AVX2 uyumlu olması gerektiğini belirtmiş. İşlemcimin AVX2 destekleyip desteklemediğini nereden öğrenebilirim?
(2009 yılında toplamıştım bu bilgisayarı, SSD, RAM, ekran kartı... Yükselte yükselte bu güne kadar geldik emektarla. Umarım işlemci bu açıdan destekliyordur, çözüm vardır...)
Siz saygıdeğer okuyuculardan bu konuda bilgisi olan var ise yardımlarını, bilgilendirmelerini talep ederim.
Saygılarımla.
Tahmin edeyim turbox.

Bu konunun çözümüyle ilgili umutlandığımı belirtmek isterim. Naughty Dog, LLC firmasının resmi web sitesi aracılığıyla yaşadığım sorunu sade bir biçimde aktarmaya çalışmıştım. E-Posta adresime dönüş sağladılar.
Kısaca özetlemek gerekirse göndermiş olduğum bildirimi dikkate aldıklarını, bu soruna ilişkin bir çalışma yürüttüklerini, bir gelişme olduğunda e-posta üzerinden tarafıma ulaşacaklarını belirtmişler.

Ben de bildirimde bulunmak istiyorum diyen Uncharted'zedeler için bildirimde bulunduğum adresi paylaşıyorum.

Bilgi bekleyen Technopat'lar.
@reptile @BaranXP @DOGANL @kaaansda @edzio3558 @kaaansda @Ali Ziya
ben iade ettim şimdiilik indirime falan grince alırım geri o sıraya kadar çözülür zaten sorn-

Naughty Dog firmasına sorunu anlatan bir bildirim göndermiştim.
Umutlandıran ilk cevap sonrası malesef kopyala-yapıştır bir cevap göndererek hayal kırıklığına uğrattılar.

Gelen cevabı olduğu gibi alıntılıyorum.
Hello,

Thanks for the ticket and apologizes for the crashes you are experiencing. There are a few troubleshooting steps we would like to work through.

Start with this list of troubleshooting tips:
  • Double check minimum spec (found here)
  • Ensure CPU generation is 4th Generation or above
  • Don’t overrun VRAM
  • Ensure initial cache is complete
  • Run a Steam file verification check (see below)
  • For best results use a solid-state drive
  • For best results ensure no other audio programs are running in parallel

If you are playing on a PC with a CPU that has 6 cores or less , you will receive a “building shader installation progress” pop-up message. For an optimal experience, please wait until this process is complete before you begin playing.

Verify your game files:

Steam:
Files can be become corrupt or not download properly during the installation process. To ensure accuracy, please utilize the verify game files feature:
1. Select the gear icon on the Uncharted: Legacy of Thieves Collection library page
2. Scroll down and select Properties
3. On the left side of the Properties window, scroll down and select Local Files
4. Select Verify the integrity of the game

Epic Instructions:
  1. In the Epic Library, click the "..." to the right of the title and choose Manage
  2. Hit the Verify button next to the "Verify Files" options

Lastly, if you are running an Nvidia 10 or 20 series GPU with the most up-to-date drivers, it is possible that this could be causing the game to crash. For now, we recommend rolling back to driver version 517.48.

If you are still experiencing issues after attempting all of these troubleshooting steps, please reply to this message.

Thanks,
DW

Steam tartışmalar kısmında yeni Patch'e ilişkin duyuru yayınlandı, AVX desteklemeyen ve eski işlemcilere yönelik çalışma yürüttüklerini belirtmişler.

Our First Patch Is Live!
Patch v1.1 is Live! Here are the details:
  • General stability & performance improvements
  • Updated mouse Control to use RAW input data
  • Removed frame Rate dependency for mouse camera sensitivity
  • Updated HDR option to be grayed out instead of hidden when HDR Support is not detected or enabled VIA Windows
  • Improvements to Motion blur visibility
Note: Motion blur's effectiveness decreases at higher frame rates.

Note: We are investigating a solution for users with older CPU's that do not meet the necessary levels of AVX Support. Stay tuned for more information.

Note: To confirm the patch was successfully installed, verify that your Game version number is v1.1.20381.

Aynı sorun bende de vardı, 2-3 günlük araştırmadan sonra nihayet çözümü buldum. Ve videosunu çektim. Videom da uygulamalı olarak nasıl yapılacağını tek tek anlattım. Umarım yardımcı olur. Benim işlemcimin de maalesef AVX2 desteği yok. Ayrıca windows 10 ve üzeri sürüm hatası aldım, iki hatayı da çözdüm. Çözümü çok basit deneyecek olan arkadaşlar, tüm adımları dikkatli şekilde uygularsanız oyunu sorunsuz bir şekilde çalıştırabilirsiniz. Video tamamen kendime aittir. Benim gibi bu sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak amaçlı hazırladım. İşinize yarayacağına eminim. Ben i5 3570K ve RX 560 ile oyunu çalıştırdım ve birkaç saat oynadım. Ancak maalesef 30 FPS'den yukarısını alamadım.
Lütfen beğenip destek olunuz. Buyurun link:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@High Voltage

SDE ile AVX2 gereksinimini kaldirmayi daha önce paylasmistim zaten. Ikinci sayfadan ulasabilirsiniz. Islemciniz minimum gereksinimi karsilamiyorsa bosuna ugrasmaya gerek yok. Zira performans ve kalitesi yerlerde oluyor gördügünüz gibi.
oyunu 30 fps de olsa sorunsuz bir şekilde oynuyorum videodaki dropların nedeni kayıt programım . hattta bitirmeye yaklaştım. fsr açınca 40ları buluyor. yani uğraşmaya gerek var . hiç açılmamasından iyidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı