i5 750 1050 Ti sistemde Uncharted: Legacy of thieves açılmıyor

mithri

Femtopat
Daha fazla  
Saygıdeğer Technopat sakinleri,

Yıllardır PC versiyonunun çıkmasını bekledikten sonra dün maalesef hayal kırıklığına uğradım. Steam platformunda oyunu başlatmak istediğim sırada oyna butonu durduruluyor'a dönüşüyor. Bir müddet (3-5 saniye) bekledikten sonra tekrar oyna butonuna dönüşüyor. Herhangi bir hata veya uyarı ile karşılaşmıyorum.

öncelikle bilgisayar özelliklerimi yazmak isterim.

Windows 10 sürüm 22H2 (is derlemesi 19045.2130)
Intel(R) Core(tm) i5 CPU 750 @ 2.67GHz.
16 GB DDR 3 1333 MHz.
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti.
240 GB SSD.

denediğim adımlar.
  • Belki arka planda çalıştırmaya uğraşyordur diye 1 saat civarı PC'ye hiç dokunmadan bekledim ancak çalışmadı.
  • Oyunu kaldırıp yeniden kurdum herhangi bir sonuç elde edemedim.
  • Steam tartışmalar bölümünde önerilen bir husus "ekran kartı sürücüsü son sürüm idi 517.48'e geri çektim ancak herhangi bir sonuç elde edemedim."
  • Steam tartışmalar bölümünde önerilen bir husus "Steam platformunda oyunun özelliklerine -windowed yazdım yine herhangi bir sonuç elde edemedim."

Sadece bir kullanıcı, işlemci yapısının AVX2 uyumlu olması gerektiğini belirtmiş. İşlemcimin AVX2 destekleyip desteklemediğini nereden öğrenebilirim?
(2009 yılında toplamıştım bu bilgisayarı, SSD, RAM, ekran kartı... Yükselte yükselte bu güne kadar geldik emektarla. Umarım işlemci bu açıdan destekliyordur, çözüm vardır...)
Siz saygıdeğer okuyuculardan bu konuda bilgisi olan var ise yardımlarını, bilgilendirmelerini talep ederim.
Saygılarımla.

Son düzenleme:
Az önce gelen e-posta ile farkına vardım, iş bitsin de eve gideyim diye saate bakıyorum durmadan. Bugün akşam olmayacak Umarım yaptıkları güncelleme bir işe yaramıştır. Gelişmeleri buradan bildiririm.

Az önce gelen e-posta ile farkına vardım, iş bitsin de eve gideyim diye saate bakıyorum durmadan. Bugün akşam olmayacak Umarım yaptıkları güncelleme bir işe yaramıştır. Gelişmeleri buradan bildiririm.
Hocam peki oyunu oynamak için 1 ay beklemek zorunda kalmak nasıldı? Yani oyunu oynadıktan sonra ne kadar iyi olursa olsun hep bir köşede bu durum aklınızda kalır mı?

İşlemciniz 1. nesil ve aşırı eski. Darboğaz muhtemel açsa bile. Acilen işlemci yükseltin.

Oyundaki işlemci kullanımı aşırı yüksek. Bunu şimdiden belirtmiş olayım.

@ipee

Bunun icin kendi konunuzu olusturun isterseniz. Tabii henüz olusturmadiysaniz. Daha önce birkac cözüm paylasmistim, belki isinize yarar.

Düzenleme: AVX olmadan oyundaki işlemci kullanımı daha düşük oldu bende. Ayrıca FPS sorunu da yaşamadım.

Güncelleme ile kurulum dosyasına AVX barındırmayan exe. dosyası eklenmiş her iki oyuna da.

Son düzenleme:
Maalesef sorun halen devam ediyor.
  • Oyunu güncelledim,
  • 517.48 NVIDIA driver sürücüsü ile giriş yapmayı denedim,
  • Oyun dosyalarını doğruladım,
  • Ayarlar kısmına windowed- yazdım,
  • 526.98 NVIDIA driver güncelledim.
Yukarıdaki adımlara rağmen yaşadığım sorun devam ediyor. Oyun hiçbir şekilde açılmıyor, yükleme ekranını bile görmüyorum. Anladığım kadarıyla eski işlemcilerin tamamını kapsamamış bu yaptıkları güncelleme. Sağlık olsun yeni bir PC topladığımda yeniden oynamayı düşünürüz. Steam kütüphanesinde koleksiyon olarak dursun

Herkese iyi oyunlar, sağlıklı günler dilerim.

Düzeltme : Az kalsın unutuyordum, konuyu takip ederek katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim.

@mithri

Oyunun kurulu olduğu konumdan U4 -l yazan exe. Üzerinden çalıştırmayı deneyin bir de.

Tüm exe dosyaları denendi (yönetici olarak çalıştır seçeneği ile) aynı durum yanıyor. Steam arayüzünde Oyna butonu Durdur'a dönüşüyor bir müddet sonra tekrar Oyna olarak değişiyor, oyun başlamıyor.

Yeni NVIDIA güncellemesi sorunu çözdü hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…