İ5 750 ile R7 265

Archiese

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba;
Bir kaç gün önce eski bilgisayarımı upgrade ettim. Ekran kartını değiştirip ram ekledim fakat oyunlarda beklediğimden az fps ve takılmalar yaşıyorum. İşlemcimin yeterli olacağını düşünüp yeni bir işlemci alma gereği duymamıştım. Sizce bu takılmaların sebebi işlemcinin eski yetersiz olması olabilirmi?

Ekran kartı: Asus R7 265
İşlemci: İ5 750 2.67 ghz
Ram: 10gb

Ramlerin bir fotoğrafını atabilir misiniz?
10 GB Ram ilk defa sizde görüyorum. Ramler genelde 1-2-3-4-8-12-16-32... şeklinde gider.

i5 4690K gibi bir modele yükseltirsen işlemciyi istediğin performansı alırsın diye düşünüyorum. Ayrıca hangi oyunlarda hangi ayarlarda ve kaç FPS alıyorsun ?

Neden o şekilde gitsin ki 2gb Kingston vardı, 2x4 Corsair ekledim. :)
Şimdi sana şöyle anlatayım. Ramler kit şeklinde olmalı yani takım şeklinde. Sen Kingstonun yanına Corsair eklemişsin.
Bunların CL ve MHZ değerleri aynı mı acaba?

Arkadaşımda da aynı ekran kartı var (zaten ondan performansını beğenip almıştım) o CS:GO'da 180 civarı fps alırken ben 100 civarı fps alıyorum. Aynı şekilde LOL'de ise arkadaşım 200 fps civarı alırken ben 120 civarı alıyorum.
Bu arada yanlış hatırlamıyorsam hepsi 1600 mhz'di.
Eski Ram'i çıkartsam performan artışı yaşar mıyım?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı