i5 750 sistem yükseltme

Can Kayadelen

Centipat
Merhabalar öncelikle, benim masaüstümde i5 750 / AMD HD 6750 / 6 GB RAM / 405 W Power var. Ne gibi ekran kartı takabilirim? Şu an kullandığım zaten 2 GB 128 Bit RAM'i de artırabilirim. Aynı şekilde değiştirirsem ekran kartını PSU'yu da güçlendirmem gerekir. Hangi ekran kartlarını önerirsiniz veya değmez mi? Yaklaşık 10 sene önce toplamıştık bu kasayı önce de NVIDIA 260 vardı o yanınca AMD'yi aldık.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcin darboğaz yapar ilk başta işlemcini değiştirmeni tavsiye ederim X3440 ile bütçen ne kadar?

O işlemci ile çok bilgim yok fakat eski ve güçlü işlemciymiş sanırım en azından elimdekinden iyidir yani açıkcası 500-1000 TL olur Power'da değişmem gerekir öyle değil mi ekran kartı yeni alırsam?
Videolarını izledim çoğu kişi 750'den geçmiş evet hatta overclock yapmışlar videoda gördüm 4 GHz'a kadar çıkmış üstelik anakartta benim anakarttan fakat soğutma için çözüm bulmam lazım kasam da haliyle eski RX570 falan da takan olmuş eğer olurda overclock ile yükseltip soğutma işini de halledersem güzel bir ekran kartı alırım 1500'e falan duruma göre hangi soğutucuyu alırsam iyi olur OC yapacağım tabii ki video da anakarta MOSFET soğutucu eklemişlerdi.
İşlemcin darboğaz yapar ilk başta işlemcini değiştirmeni tavsiye ederim X3440 ile bütçen ne kadar?

Merhaba tekrardan işlemciyi aldım şu an sadece işlemci aldım stock soğutucu var test ettim PC açıldı herhangi bir sorun yok kule tipi soğutucu bir de RX 560 veya 570 düşünüyorum Power'da değiştireceğim önerir misin ekran kart seçimim iyi midir?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı