Merhaba arkadaşlar şu anda i3 7100 Kullanıyorum fakat işlemcimi değiştireceğim i5 7500 CPU sunu en yüksek hangi ekran kartıyla darboğazsız kullanabilirim ve i5 7500 ile i5 6500 arasında ne kadar bir performans farkı var cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Aynı işlemciyi 1060 6 GB ile kullanıyorum. Şu ana kadar AC Origins/Odyssey dışında, BF 1 Online da dahil olmak üzere hiçbir oyunda darboğazla karşılaşmadım diyebilirim. Bu işlemciyle 1080p ultra ayarlarda GTX 1070/1660'a kadar çıkılabilir, bazı nadir ağır oyunlarda rahatsız etmeyecek şekilde biraz darboğaz olsa da bu kartlarla çoğu oyundan genel anlamda tatmin edici performans elde edilebilir. Ama en uyumlu ve daha sağlıklı olacağını düşündüğüm kartlar 1060 6G/RX 580 8G ikilisi derim. RTX 2070/2060 serileriyle 1080p'de darboğazın kralını yaşar, hiç bulaşmayın bu düzeydeki kartlara. 6500 ile 7500 arasında da az da olsa ufak güç farklılıkları mevcut, 6500 için maksimum 1060 3G ya da RX570 kombini yapılması çok daha sağlıklı olur.
Soruna tam olarak cevap olur mu bilmiyorum ancak ben i5-7600 ve GTX 1660-Ti kullanıyorum ve aşırı kötü performans alıyorum buradan biraz yola çıkabilirsin sanırım. Örnek verecek olursam LOL, CS'de FPS düşmeleri Warzone'da işlemci yetmemesi RAM %50-60, GPU %30-40 da çalışırken işlemci %100 olup tıkanıyor. Bu nedenlerden i5-9400F'e geçmeyi düşünüyorum.
Soruna tam olarak cevap olur mu bilmiyorum ancak ben i5-7600 ve GTX 1660-Ti kullanıyorum ve aşırı kötü performans alıyorum buradan biraz yola çıkabilirsin sanırım. Örnek verecek olursam LOL, CS'de FPS düşmeleri Warzone'da işlemci yetmemesi RAM %50-60, GPU %30-40 da çalışırken işlemci %100 olup tıkanıyor. Bu nedenlerden i5-9400F'e geçmeyi düşünüyorum.
Kesinlikle öyle düşünüyorum arkadaşlarım RX-580 gibi ekran kartlarıyla benden çok daha fazla FPS alıyorlar amacım küçümsemek değil ancak bildiğim kadarıyla 1660-Ti daha üstün bir kart ama ona rağmen işlemci yüzünden deli gibi darboğaz yaşıyorum, işlemci o kadar yetmiyor ki GTA-5 oynarken alt -tab atınca PC kasmaktan işlemleri zor hallediyor. LOL- CS:GO oynarken 144 HZ monitör kullandığım halde FPS 80-100 civarına düştüğü için monitörün de anlamı kalmadı .
Kesinlikle öyle düşünüyorum arkadaşlarım RX-580 gibi ekran kartlarıyla benden çok daha fazla FPS alıyorlar amacım küçümsemek değil ancak bildiğim kadarıyla 1660-Ti daha üstün bir kart ama ona rağmen işlemci yüzünden deli gibi darboğaz yaşıyorum, işlemci o kadar yetmiyor ki GTA-5 oynarken alt -tab atınca PC kasmaktan işlemleri zor hallediyor. LOL- CS:GO oynarken 144 HZ monitör kullandığım halde FPS 80-100 civarına düştüğü için monitörün de anlamı kalmadı .