i5 7500 KabyLake Sistem Toplama

xslayerxxx

Hectopat
Ben bir sistem topladım fakat sizden de benim için bir sistem toplamanızı rica ediyorum. Çok bir bilgim yok o yüzden sistem dengesiz olmuş olabilir biliyorum işlemci k ibreli değil fakat anakartı z270 seçiyorum ki geleceğe yönelik olsun kasaya çok önem veririm sade olmasın kasa pencereli olsun anladınız :D İşte benim topladığım sistem...

Adsız.png
Adsız.png
Adsızss.png

Merhaba,
İşlemcini 6600K ile değiştirip ilerleyebilirsin. Sonuçta Kaby Lake almak şuan için sadece %2 performans artışı sağlıyor. Ayırca çarpan kilidi açık olan 6600K seçmiş olduğun işlemciyi O.C. yaptığında farkı rahatça kapatır. Şimdi gelelim güç kaynağına, 650Watt altında bir güç kaynağı seçmemeni tavsiye ederim. Bütçene göre markanı sen belirle ama bu kadar masraf ettikten sonra adı sanı duyulmamış bir güç kaynağı seçmeni tavsiye etmem. Ben Thermaltake ve Zalman kullanıyorum. Şuan için hiçbir sorun yaşamadım.
Not : Su soğutma eklemeyi unutma.
İyi forumlar.

Merhaba,
İşlemcini 6600K ile değiştirip ilerleyebilirsin. Sonuçta Kaby Lake almak şuan için sadece %2 performans artışı sağlıyor. Ayırca çarpan kilidi açık olan 6600K seçmiş olduğun işlemciyi O.C. yaptığında farkı rahatça kapatır. Şimdi gelelim güç kaynağına, 650Watt altında bir güç kaynağı seçmemeni tavsiye ederim. Bütçene göre markanı sen belirle ama bu kadar masraf ettikten sonra adı sanı duyulmamış bir güç kaynağı seçmeni tavsiye etmem. Ben Thermaltake ve Zalman kullanıyorum. Şuan için hiçbir sorun yaşamadım.
Not : Su soğutma eklemeyi unutma.
İyi forumlar.
öncelikle teşekkür ederim fakat 450w güç kaynağı bu sisteme fazlasıyla yeteceğini söylediler rx 480 cf yaptığında bile 500w en fazla 600w istiyor neden 650w aşağısı bir güç kaynağı almayayım

öncelikle teşekkür ederim fakat 450w güç kaynağı bu sisteme fazlasıyla yeteceğini söylediler rx 480 cf yaptığında bile 500w en fazla 600w istiyor neden 650w aşağısı bir güç kaynağı almayayım
Merhaba,
Bunu size söyleyen arkadaşın işlemci, anakart, fan, ssd, mekanik disk, Dvd Writer vb... bileşenleri içine koymadığını varsayarsak doğru söylemiş. Sadece 2 adet RX480 beslersiniz. Almak istediğiniz ürünlerin TDP değerlerini toplayarak watt cinsinden hesabını yapabilirsiniz. Ayrıca çıkan sonuca "bir elo. müh. olarak söylüyorum" %20'lik pay eklemenizi tavsiye ederim. Usb üzerine takılan bir ses kartı bile güç değerinizi etkileyecektir.
Kolay gelsin.

Merhaba,
Bunu size söyleyen arkadaşın işlemci, anakart, fan, ssd, mekanik disk, Dvd Writer vb... bileşenleri içine koymadığını varsayarsak doğru söylemiş. Sadece 2 adet RX480 beslersiniz. Almak istediğiniz ürünlerin TDP değerlerini toplayarak watt cinsinden hesabını yapabilirsiniz. Ayrıca çıkan sonuca "bir elo. müh. olarak söylüyorum" %20'lik pay eklemenizi tavsiye ederim. Usb üzerine takılan bir ses kartı bile güç değerinizi etkileyecektir.
Kolay gelsin.
anladım peki ben arada sırada render işleriyle ugraşıyorum i7 gibi bi işlemci alma gücüm yok i5 7500 veya 6600k beni idare edebilecek mi ? birde çöyle bir söylenti var h170 anakart alıp işlemciyi i7 6700 yaparsak daha iyi olurmuş hem sogutucu almamıza gerek yok ucuza geliyor

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı