i5 7500 sistemde performans düşüşü

emregursoy26

Centipat
Katılım
25 Haziran 2021
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, c - i5 7500 3.4 GHz - 8 GB RAM'li bilgisayarımda sorun olmadan Apex Legends, CoD Warzone, Forza Horizon 4 gibi yüksek sistem isteyen oyunları 60 FPS'te oynayabiliyordum. Bir gece bilgisayarın performansının ciddi derecede düştüğünü fark edip bilgisayara restart attım, restart sonrası kasa mouse; klavye ve kulaklığın RGB'sine enerji vermeyi bıraktı. Açıldığında da kapandı direkt olarak, tekrar açmaya çalıştığımda ise açılmadı. Kasayı kurcaladım, işlemcinin vs. yerinden saçma bir şekilde oynadığını fark ettim, işlemciyi yerine takıp bağlantıları çıkart-tak yaptım. Bilgisayar açıldı fakat bırakın yukarıda saydığım oyunları, League of Legends'ı bile 60 FPS'te oynayamıyordum. Format attım, driverları kurup görüntü tekrarını kapattıktan sonra LoL'de 80 FPS'e kadar alabildim, diğer oyunları ise oynatmıyor bile. Sizce sorun ne olabilir?
 
Sorun anakart veya PSU olabilir. Tam sistemini yazar mısın?
Gigabyte GA-H270-HD3-CF Performance Results - UserBenchmark bir kaç gün önce yaptığım test, anakartım eski, performans düşüşü yaşatıp yaşatmayacağını bilmiyorum.
İşlemcimin performansı zayıf gözüküyor fakat bu kadar performans düşmeden önce de hemen hemen değerler aynıydı, RAM'lerde bir sorun olabilir mi sizce?
Statik elektrikten kaynaklı olabilir. Ya da işlemciyi tak-çıkar yaptığınızdan olabilir. İşlemciyi macunladınız mı?
İşlemciyi macunladım, statik elektrikten mi kaynaklanıyor bilmiyorum. Öğrenmem için bir öneriniz varsa yapabilirim, kaç gündür telef oldum bununla.
 

Geri
Yukarı