i5 7500 ve GTX 1050 Ti sistem PUBG anlık takılma sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

Lnkyz

Centipat
Arkadaşlar sadece PUBG oynarken aşırı derecede anlık takılmalar yaşıyorum 1 2 saniyeyi buluyor yüksek ayarlarda 60 - 80 FPS aralıklarında oynuyorum grafik ayarlarında en düşük seviyeye aldığım zaman FPS düşmesi daha çok olmaya başlıyor MSI Afterburner ile baktığım zaman işlemcim 52 derece gösteriyor fakat görev yöneticisi açtığım zaman CPU kullanımı oyun sırasında 100leri kadar çıkıyor.

Diğer oynadığım oyunlar.

GTA V.
NFS Payback.
CS:GO.
FIFA 20.
Battlefield 4.
PUBG Lite.
ETS 2.

Bu oynadığım oyunlarda hiçbir sıkıntı yokken sadece PUBG'de bu sorunu yaşıyorum.

Sistem özelliklerim.

Gigabyte GA-B250M-GAMING 5 anakart.

Intel Core i5 7500 CPU + Xigmatek TYR SD1264B işlemci fanı.

8x2 DDR4 2400 MHz Kingston HyperX Fury bellek.

MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB OC GDDR5 128Bit ekran kartı.

WD 1TB 7200 RPM HDD.

PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS Screenshot 2020.04.23 - 12.16.01.91.png
PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS Screenshot 2020.04.23 - 12.16.17.67.png
Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD bu sorunları kısmi olarak çözüyor ama @Jonathan North yukarıda belirttiği gibi oyun optimizasyonları çöp. Başka bir seçenek olarak Warzone düşünebilirsiniz.

işlemci Macunu değiştirip öyle deniyeceğim fayda etmedi SSD alıp birde öyle deniyeceğim olmadı yine windows format atıp tekrar deniyeceğim baktın yine olmuyor zorlamanın alemi yok :D

İşlemciniz gayet soğuk çalışıyor zaten tam yükte 47 derece. Bence macun değişme çözüm değil.

Evet farkındayım ama o kadar sıkıldım ki şu FPS Drop yemekten olup olmadık şeyler deniyorum yeterki geçsin diye
SSD bu sorunları kısmi olarak çözüyor ama @Jonathan North yukarıda belirttiği gibi oyun optimizasyonları çöp. Başka bir seçenek olarak Warzone düşünebilirsiniz.

SSD öneriniz varmıdır Böyle düşül bütçeli iş görebilicek şimdi yüksek rakam veripte aynı sorun devam ederse üzer :)

Ssd nin sorun çözeceğini sanmıyorum. Ssd genelde bekleme ekranlarını yükleme ekranlarını daha az süreye indirgiyor ama oyunlardaki dropları düzelteceğini zannetmiyorum hele pubg gibi sorunlu bir oyun için sadece onun için ssd almaya değmez.

Evet farkındayım ama o kadar sıkıldım ki şu FPS Drop yemekten olup olmadık şeyler deniyorum yeterki geçsin diye

SSD öneriniz varmıdır Böyle düşül bütçeli iş görebilicek şimdi yüksek rakam veripte aynı sorun devam ederse üzer :)
ssd yalnızca oyunun açılış hızını kısaltacak ve lobiden uçak bekleme alanına girme sürenizi kısaltacaktır, cpu yüzde 100 çalışması probleminiz işlemciniz grafikleri işlemede zorlanıyor bu sebeplede kasma-donma yapıyor

ssd yalnızca oyunun açılış hızını kısaltacak ve lobiden uçak bekleme alanına girme sürenizi kısaltacaktır, cpu yüzde 100 çalışması probleminiz işlemciniz grafikleri işlemede zorlanıyor bu sebeplede kasma-donma yapıyor

9700K'da da bu sorunları yaşayanlar var, bu işlemciler de mi zorlanıyor ona bakılırsa? %100 işlemci kullanımı GPU kullanım seviyesini %98-99 seviyesinden aşağı düşürmüyorsa darboğaz ya da tıkanma gibi bir durumdan yine bahsedilemez. Örneğin ben i5 7500'le GTX 1060 6 GB'ı BF1 64 kişilik sunucularda her ne kadar işlemci %100 kullanılsa da GPU kullanımım da aynı şekilde %98-99 seviyelerinde takılıyor. Bu esnada kasma, takılma, donma gibi sorunların hiçbirini yaşamıyorum. Bu da bir nevi oyunun ana yürütme motorunun, optimizasyonun ne kadar düzgün ve başarılı kodlandığını gösteriyor bir nevi. Oyun demeye bin şahit isteyen PUBG gibi bir oyunda bu tip durumların yaşanması çok normal. 3700X ile nasıl sorun yaşamıyorsunuz hayret ediyorum.

9700K'da da bu sorunları yaşayanlar var, bu işlemciler de mi zorlanıyor ona bakılırsa? %100 işlemci kullanımı GPU kullanım seviyesini %98-99 seviyesinden aşağı düşürmüyorsa darboğaz ya da tıkanma gibi bir durumdan yine bahsedilemez. Örneğin ben i5 7500'le GTX 1060 6 GB'ı BF1 64 kişilik sunucularda her ne kadar işlemci %100 kullanılsa da GPU kullanımım da aynı şekilde %98-99 seviyelerinde takılıyor. Bu esnada kasma, takılma, donma gibi sorunların hiçbirini yaşamıyorum. Bu da bir nevi oyunun ana yürütme motorunun, optimizasyonun ne kadar düzgün ve başarılı kodlandığını gösteriyor bir nevi. Oyun demeye bin şahit PUBG gibi bir oyunda bu tip durumların yaşanması çok normal. 3700X ile nasıl sorun yaşamıyorsunuz hayret ediyorum.
valla %40 kullanıyor işlemciyi 160-200 fps arası alıyorum hatta briazdan yayında olacağız twitch'te :) Hakomania arkadaşım yayın açıyor duo takılıyoruz izleyebilirsiniz

valla %40 kullanıyor işlemciyi 190-200 fps arası alıyorum hatta briazdan yayında olacağız twitch'te :) Hakomania arkadaşım yayın açıyor duo takılıyoruz izleyebilirsiniz

İşlemci kullanımınız düşük gözüküyor olabilir, 16 thread bir CPU'nuz var, oyun sıkıntılı, bu kadar açık ve net. Gözümle binlerce liralık 9700K'nın düzgün çalıştıramadığına şahit oldum bu PUBG'yi. Davetiniz için sağolun, PUBG, Fortnite gibi oyunları oynamadığım gibi izlemekten de bir o kadar keyif almıyorum. Size iyi eğlenceler.

Son düzenleme:
9700K'da da bu sorunları yaşayanlar var, bu işlemciler de mi zorlanıyor ona bakılırsa? %100 işlemci kullanımı GPU kullanım seviyesini %98-99 seviyesinden aşağı düşürmüyorsa darboğaz ya da tıkanma gibi bir durumdan yine bahsedilemez. Örneğin ben i5 7500'le GTX 1060 6 GB'ı BF1 64 kişilik sunucularda her ne kadar işlemci %100 kullanılsa da GPU kullanımım da aynı şekilde %98-99 seviyelerinde takılıyor. Bu esnada kasma, takılma, donma gibi sorunların hiçbirini yaşamıyorum. Bu da bir nevi oyunun ana yürütme motorunun, optimizasyonun ne kadar düzgün ve başarılı kodlandığını gösteriyor bir nevi. Oyun demeye bin şahit isteyen PUBG gibi bir oyunda bu tip durumların yaşanması çok normal. 3700X ile nasıl sorun yaşamıyorsunuz hayret ediyorum.

valla anlam veremedim ben i7 7700K ve gtx 1070 ile oyanrkende işlemci yüzde 60'ı geçmiyordu pc yüksek performans modunda çalışır halde testleri atabilirim isterseniz msi after burn açıkken aldığım ekran görüntülerini

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı